- 5 pomes tipus Golden grans (3 pel bescuit i 2 per decorar)
- 1 got de llet semidesnatada
- 300 grams de farina de rebosteria
- 240 grams de sucre blanc
- 5 ous mida M o 4 mida L
- 15 grams d'impulsor químic o un sobre sencer
- una cullerada de canyella en pols (opcional)
- melmelada de préssec o d'albercoc
Pelem tres pomes, les tallem a daus i en el vas de la batedora o en un bol, afegint la llet, les triturem amb la batedora de ma fins aconseguir un puré sense grumolls.
En un altre bol, barregem a ma els ous i el sucre i, a continuació, afegim el puré de poma, mesclant bé tots els ingredients; després aboquem, poc a poc, la farina i l'impulsor químic, prèviament tamisats, i els integrem amb la resta d'ingredients; tinguem cura de que tots els ingredients estiguin ben mesclats i no ens quedin grumolls de farina.
Greixem el motlle que anem a fer servir -ha de ser un motlle gran de 23-24 cm si volem que el pastís ens quedi alt- amb mantega o oli, i aboquem la massa dintre. Pelem dues pomes i les tallem en grills no massa gruixuts, amb els que cobrirem tota la massa. A continuació ficarem el motlle al forn i baixarem la temperatura a 180º; passats uns 50 minuts, punxem el pastís amb un escuradents o una broqueta i si surt neta, ja podrem treure el pastís del forn. Deixarem que es refredi abans de desemmotllar-lo, i abans de servir-lo, pintarem amb un pinzell les pomes que decoren el pastís amb una mica de melmelada.
El pastís de poma el podeu servir tebi o a temperatura ambient.
Recepta del blog Entre cazuelas y fogones.