A la fira també es realitzen un munt d'activitats repartides entre l'Aula de Cuina, amb demostracions de cuina en directe, l'Aula de Tast, amb tasts i maridatges de productes exposats a la fira, i l'Aula dels Nens, per que la mainada descobreixi el món de la gastronomia. La fira també mira cap a la ciutat on es celebra, Olot, i organitza activitats paral·leles per donar-la a conèixer als visitants.
Altres cuiners que van presentar les seves creacions a l'Aula de Cuina de Fira Orígens van ser la Fina Puigdevall, del Restaurant Les Cols, l'Albert Sastregener, del Bo.Tic, o el Xavier Franco de Les Magnòlies, entre d'altres.
També vam passar per l'Aula de Tast, per fer un tast de vermuts. I és que a Fira Origens aquest any hi havien nous espais dedicats al vermut, la pastisseria i el productes ecològics. Vermouth Cisa, Vermut Miró i Yzaguirre Vermut van ser els protagonistes del tast.
Vam visitar els estands de Taula Mediterrània, per conèixer una mica més del projecte d'aquest grup d'empresaris que elaboren productes d'alta qualitat alimentària i que han creat aquesta plataforma per unir sinergies i promocionar els seus productes. Turrons i Mel Alemany, Torclum i Molí de Rafelet són alguns dels seus socis; també en forma part Mas Mousse, una empresa valenciana que elabora pastisseria gourmet, sense conservants ni colorants, i que té concedida la qualificació artesanal de la Generalitat Valenciana.
També vam trobar a la fira Casabella Natura, que portaven entre altres productes el pèsol negre del Berguedà, conreat en ecològic, i que vam poder tastar el mes passat durant la nostra visita per terres berguedanes; i Ca Rosset, amb els seus fruits secs cultivats al Camp de Tarragona i el seu oli d'oliva verge extra de gran qualitat. Cooperatives com la de Garriguella i la de La Granadella també van estar presents. Cal Senzill va endolcir-nos la tarda amb les seves melmelades -soc fan incondicional de la seva melmelada d'oli d'oliva-, igual que Xocolata Aynouse, que ens va sorprendre aquest any amb la xocolata amb pastilles de Vichy i la xocolata amb safrà. I vam descobrir l'estand de la Garrofina, que elabora xocolates i trufes amb farina de garrofa i l'estand de Viamel, amb les seves mel amb curry o gingebre...i molts altres productors que esperem repeteixin l'any vinent a Fira Origens.
Un dia ben aprofitat coneixent nous productors i retrobant de coneguts, tastant i comprant productes de qualitat i de proximitat. Un dia que ens ha deixat ganes de tornar a repetir l'any vinent.