Pa de carbassó amb xips de xocolata

Des de que vaig descobrir les receptes de bescuits amb hortalisses o verdures, que n'estic enamorada d'aquest tipus de dolços. Les hortalisses gairebé no aporten cap gust, excepte potser la pastanaga, i donen una humitat al bescuit que els fa absolutament irresistible. Ja tinc penjades varies receptes al blog amb carbassó, carbassa o remolatxa, a quina més llaminera!

Avui he tornat amb el carbassó, i amb una recepta que vaig trobar a Sant "Pinterest" -ja sabeu com m'agrada aquesta aplicació-. La recepta és molt fàcil de fer, i es prepara en un moment; només cal barrejar els ingredients que ja us he relacionat per separat expressament, i tindreu un pa de carbassó amb xips de xocolata deliciós. Un consell: si teniu a casa a algú al que no li agradin les verdures, millor peleu el carbassó, perquè no trobin res de verd en el bescuit, i pel gust no patiu, no es nota gens.

Ingredients:
  • 200 grams de farina de rebosteria
  • 1/2 culleradeta de bicarbonat
  • 1/2 culleradeta d'impulsor químic Royal
  • 1/2 culleradeta de sal
  • 1 culleradeta de canyella

  • 1 ou
  • 1/2 tassa o cup d'oli de girasol
  • 1/2 tassa de sucre morè
  • 1/2 tassa de sucre blanc
  • 125 ml de iogurt grec La Fageda
  • 1 culleradeta d'extracte de vainilla

  • 1 tassa de carbassó ratllat sense treure-li la part verda
  • 1 tassa de xips de xocolata ( es força quantitat, així que podeu rebaixar-la)

Encenem el forn a 200º, dalt i baix. Greixem un motlle de plumcake o bé el folrem amb paper de forn.

Com es tracta d'una recepta anglosaxona, cal fer servir mesuradors en culleres i tasses, i aquí teniu un enllaç molt recomanable que parla d'ells, del blog Denikatessen. En un bol barregem tots els ingredients secs de primer grup; en un altre bol barregem tots els ingredients del segon grup amb una espàtula - no us cal una batedora de varetes per aquesta recepta-; una vegada els tingueu mesclats, afegim la barreja líquida poc a poc als ingredients secs i els mesclem amb l'espàtula just per que s'integrin. A continuació, afegim el carbassó ratllat i els xips de xocolata i barregem tots els ingredients per que, quan aboquem la massa al motlle de plum-cake quedin ben repartits.

Fiquem el motlle al forn i baixem la temperatura a 180º; tindrem el bescuit 45 minuts al forn, i abans del treure'l el punxem amb un escuradents, i si surt net, ja el podem treure del forn. No el desemmotlleu fins que s'hagi refredat.

Recepta del blog Chefsavy, Chocolate chip zucchini bread.