Totes les receptes de batuts que he publicat fins ara les he fet amb llet de vaca, però la d'avui és una recepta totalment vegetal, perquè he fet servir beguda de civada; vaig pensar que com el plàtan donaria força cremositat al batut, millor seria fer servir una beguda ben lleugera, per que el batut no fos molt pastós. Podem fer però la recepta també amb llet de vaca semi o desnatada -en aquest cas jo afegiria més quantitat de líquid- o amb altres begudes vegetals -la beguda d'arròs té un gust molt suau i sol agradar a tothom-, i les quantitats són aproximades, ja que depèn del gust del consumidor posar més o menys de cada ingredient, per això no ho afegiu tot de cop, sinó poc a poc, i aneu tastant fins trobar el punt que més us agradi.
Ingredients:
- un got de beguda vegetal de civada ben fresca
- 1 plàtan -jo no els faig servir madurs perquè els detesto, però és una manera d'aprofitar-los-
- 2 culleradetes de sucre mascavo o qualsevol altre sucre integral de canya
- 1 culleradeta de canyella mòlta
- 3 cullerades de flocs de civada
I bevent batuts esperaré a que baixin les temperatures per tornar a a engegar el forn....