Els gelats s'elaboren sense conservants, sense colorants, i sense greixos hidrogenats. Gelats saludables i saborosos per a tots els gustos, simplement irresistibles! M'acompanyeu a conèixer aquestes gelateries?
DELACREM Enric Granados, n.15
Elaboren gelats i sorbets amb productes de proximitat i de temporada, per aquesta raó tenen una carta de gelats que va canviant durant l'any. Tenen una gran varietat de gelats de fruites: d'albercoc, aranja, préssec, raïm, mandarina, cirera, figues, poma al forn amb canyella o un espectacular gelat de maduixes del Maresme. Molta anomenada té el seu gelat de festuc de Bronte (DOP), Ità lia, torrats expressament per a ells, o el gelat de coca de Sant Joan, que només trobareu el mes de juny, fet en col·laboració amb la pastisseria Canal de Barcelona.
Fan servir exclusivament el sistema de pous o pozzeti per guardar i servir els gelats; aquest sistema no permet veure el gelat al consumidor, però com a contrapartida, manté el gelat en un temperatura constant ( -12º aprox), i això fa que el gelat sigui més cremós.
Si feu una ullada al seu Facebook, estareu al dia de quins són els gelats de temporada.
La qualitat de les seves elaboracions han fet que Delacrem estigui reconeguda com a una de les millors gelateries de Barcelona i del paÃs.
OGGI, Carrer Comptal, n. 15
Amb una filosofia propera al moviment SlowFood, el mestre gelater Carmelo Chiaramida elabora els seus gelats amb productes de mà xima qualitat, alguns km0 com la fruita i la llet, que són de productors catalans; altres importats d'Ità lia com les avellanes del Piamonte, els pinyons de Pisa, els festucs de Bronte o les ametlles d'Avola; també importa de Sudamèrica el cacau i la fava tonka i la vainilla de Madagascar.
Una acurada selecció d'ingredients per l'elaboració de gelats amb noms tant suggeridors com La notte a Soho -xocolata blanca i crema d'avellanes-, Dulcinella -ricotta, xocolata, festucs i pell de taronja-, Ettore-cacauets, llets i ous- o Puro Fondente -un imprescindible per als addictes a la xocolata negra-.
GELAAATI, Llibreteria,n.7
Al costa de la Plaça de Sant Jaume, i potser la més turÃstica de totes, Gelaaati es considerada per Jordi Roca una de les millors gelateries del món, -entre les que inclou també Delacrem-. La clau de l'èxit, productes de primera qualitat per elaborar els seus gelats i una carta amb sabors originals, dolços i salats, com el d'alfà brega, pannacotta amb pinyons, ricotta de Campania amb festucs i safrà , gorgonzola, alvocat amb llima o d'açaÃ, També tenen una lÃnia de gelats amb llet biològica.
No us perdeu les seves sorprenents combinacions a Facebook. Els més intrèpids teniu una visita obligada a Gelaaati!
GOCCE DI LATTE, Pla de Palau, n. 4
El primer que et crida l'atenció de la carta de gelats de Gocce di Latte és la utilització d'espècies en molts dels seus gelats; aixà trobem gelats de dà tils amb cardamom i taronja, llimona amb comà i pebre de Sichuan, nata amb mel i safrà o coco amb menta i coriandre; combinacions per crear gelats de sabors elegants i irresistibles! I el més xocolaters no deixeu de tastar el gelat de xocolata negra, sal i oli d'oliva verge extra!
Gocce di Latte, a banda de la gelateria de Pla de Palau, té a tocar una altra gelateria exclusivament vegana, on trobar batuts, gelats de fruita i també gofres, lliures de gluten i de lactosa, elaborats amb llet d'arròs. Un paradÃs per als vegans i no tan vegans!
En totes aquestes gelateries també trobareu els sabors més clà ssics, però he volgut fer especial esment dels sabors menys habituals, i us ho diu una persona que fins ara poc arriscava a l'hora de demanar un gelat; però quan coneixes la qualitat dels ingredients amb que treballen aquestes gelateries i la passió que posen en la creació de nous gelats, no et pots resistir a descobrir nous sabors.
Apunteu-vos bé aquestes adreces i quan estigueu a Barcelona, apropeu-vos a tastar un bon gelat artesà italià a Delacrem, Gocce di Latte, Oggi o Gelaaati, i deixeu-vos emportar pel plaer de menjar dels millor gelats la ciutat i del món....i ho diu en Jordi Roca!!!!
Aquà us deixo el vÃdeo gravat per l'equip d'#articecreambcn sobre la jornada.