Ingredients:
- 260 ml d'aigua mineral
- 200 grams de sucre blanc
- 60 ml de suc de llimona
- 60 ml de suc de taronja
- 90 ml de licor de llimona
El dia següent, primer farem l'almívar posant en un cassó 200 ml d'aigua (es recomanable que sigui embotellada per evitar el gust de clor que a vegades té l'aigua de l'aixeta) i 200 grams de sucre; una vegada dissolt el sucre, deixarem que bulli l'aigua un parell de minuts i després retirarem el cassó del foc, i posarem dintre la pell d'una llimona - intentant treure tota la part blanca de la pell que és la que amargueja-.
Quan s'hagi refredat l'almívar, el posarem, sense la pell de llimona, en un vas de batedora o recipient semblant i afegirem la resta d'aigua, els 60ml, el suc de taronja, i el suc i el licor de llimona i ho mesclarem tot; abans d'abocar el líquid dins de la gelatera, recomano tastar-lo per si voleu afegir una mica més d'algun ingredient, ja que aquests quantitats són orientatives i es poden modificar a gust vostre.
Posem la gelatera en marxa uns 30 minuts; quan hagi passat el temps, posem el sorbet dintre d'un recipient metàl·lic o un tupper i el fiquem al congelador un parell d'hores més per que agafi més consistència abans de servir-lo.
Si no tenim gelatera, posem el líquid en un recipient i el fiquem al congelador i cada hora aproximadament, el traiem i amb un forquilla remenem bé per trencar el gel que s'hagi pogut fer; fem el mateix unes tres vegades fins aconseguir una consistència que us agradi.