Dissabte es van organitzar tres tast i diumenge, dos. Nosaltres vam assistir a un dels tasts del dissabte, dirigits per l'Alma i en Pep Salsetes, on vam poder tastar, entre altres varietats, el Cor de bou, el Rosa Ple de l'Etern o el Pometa de Lluís Vila. Algunes d'aquestes varietats com el Rosa Ple de l'Etern Verdaguer o el Pometa de Lluís Vila han estat batejades amb els noms dels pagesos que van conservar aquestes llavors i les han fet perdurar fins als nostres dies i que després les han cedit a l'Associació de Llavors Orientasl per que en fessin difusió arreu.
Quatre van ser les tapes elaborades per l'ocasió:
- Potet de tallarines de carbassó amb tomàquet pometa. Restaurant El Bellver de Tagament
- Coca de tomàquet pometa Lluís Vila de L'Horta La Fanecada. Restaurant El Bellver
- Crema de formatge de cabra amb tomàquet cor de bou de Can Tabaquet, préssec i alfàbrega. Restaurant La Vall del Montseny de Sant Esteve de Palautordera
- Gaspatxo de tomàquet cor de bou de La Fanecada amb síndria i menta. Restaurant Can Candelich de Samalús.
Aquí podreu trobar un trípic publicat pel Consell Comarcal del Vallès Oriental sobre les varietats antigues de tomàquets recuperades a la zona del Vallès. Gràcies a la implicació de persones i entitats com en Pep Salsetes de Llavors Orientals, el Convívium SlowFood Vallès, el Consell Comarcal del Vallès Oriental, l'Ajuntament de Santa Eulàlia de Ronçana,el Gremi d'Hosteleria del Vallès Oriental, CuinaVO i la Xarxa Productes de la Terra, de la Diputació de Barcelona s'han rescatat de l'oblit aquestes varietats antigues de tomàquets que destaquen pel seu intens sabor i aroma, res a veure amb els tomàquets que comercialitza la gran indústria agroalimentària. Depèn de nosaltres, com a consumidors, fer créixer la demanda d'aquests productes per que els nostres pagesos es puguin guanyar la vida cultivant aquestes varietats i mantenir així la biodiversitat del nostre país, i sobretot la pagesia.