Ingredients per a 4 persones (atipa força que porta molt formatge):
- 1 pebrot vermell
- 1 albergínia mitjana
- 1 carbassó mitjà
- 1 ceba gran
- 120 grams de mató o formatge ricota
- 120 grams de formatge feta
- tomàquets xerry
- 2 ous mitjans
- 200 ml de nata 30% MG
- massa brisa precuinada
- farigola
- dues fulles de llorer
- sal i pebre negre mòlt
- oli d'oliva
Mentre les verdures s'estan fent al forn, tallem la ceba en rodanxes i la cuinem en una paella amb una mica d'oli, dues fulles de llorer i una mica de sal, uns 25 minuts, vigilant que no es cremi.
Quan hàgim tret les verdures del forn, prepararem un motlle de pastís desmuntable de 22 cm i estenem per sobre la massa brisa,cobrint-la amb paper de forn i posant per sobre llegums secs (si no en teniu, quan poseu el paper de forn, premeu-lo una mica contra la massa i així evitarem que aquesta es bufi); la fiquem al forn el temps que ens digui l'elaborador.
Quan estigui la massa cuita, repartim els ingredients per sobre: primer la ceba, sense les fulles de llorer, les verdures escalivades, els formatges esmicolats i els tomaquets xerry tallats per la meitat. En un bol mesclem els ous amb la nata, amb un pessic de sal i pebre negre mòlt, i aboquem la barreja per sobre els ingredients del pastís però sense cobrir-los totalment; repartim per sobre la farigola i tornem a enfornar el pastís uns 30 minuts, fins que hagi cuallat i tingui un color daurat.
Un consell: la massa pot encongir una mica a l'enfornar-la, així que millor que sobri una mica per la vora, i segur que no us vessarà el contingut líquid del pastís; sempre podem tallar-la quan estigui cuita, i així la vora del pastís quedarà més polit.
Deixem reposar un 10 minuts el pastís abans del treure'l del motlle i servir-lo.