Ingredients per a dues persones:
- 160 grams de fettuccine
- 200 grams de barreja de bolets
- 2 alls tallats ben petits
- 1 bitxo
- 2 cullerades de vi blanc
- 150 grams de brou vegetal
- julivert fresc picat
- oli d'oliva verge extra
- sal
- parmesà ratllat opcional
Com sempre l'ideal és fer servir una barreja de bolets frescos però on visc és difícil trobar-los, així que he fet servir una barreja de bolets envasats; si en feu servir d'envasats, escorreu-los bé abans de fer-los servir.
Mentre posem l'aigua a bullir amb una mica de sal, tallem els alls ben petits i els posem en una paella, a foc suau, amb una mica d'oli i amb el bitxo; els saltegem vigilant que no es cremin i quan es comencin a daurar, afegim la barreja de bolets i els coem un parell de minuts; després afegim el vi blanc i deixem que s'evapori una mica; a continuació, aboquem el brou vegetal i anem remenant fins que el brou redueixi un pèl. Finalment posem el julivert i rectifiquem de sal. Tot plegat, hem de cuinar els bolets pocs minuts i ha de quedar una mica de salsa per quan afegim la pasta es mesclin els sabors.
Quan tinguem la pasta cuita -seguiu els temps de cocció que aconsella el fabricant, però no us oblideu d'anar-la tastant per comprovar que us quedi al dente (un pèl crua de dintre)-, l'escorrem i l'aboquem a la paella amb els bolets, a foc ben suau, mesclant-la amb compte. Servim immediatament.
Podem acompanyar la pasta amb parmesà ratllat.
Podem acompanyar la pasta amb parmesà ratllat.