Bescuit de xocolata i carbassó sense ou

Soc una fan dels pastissos elaborats amb hortalisses! Donen una textura fantàstica a qualsevol elaboració i em fan sentir menys culpable quan em menjo un tall de pastís de xocolata com el de la foto! Perquè, i això va pels més incrèduls, aquest tall espectacular de pastís està elaborat amb carbassó ratllat, sí, sí amb carbassó i no porta ni ou ni mantega, i tot i així està deliciós! A més per fer-lo més temptador li he posat melmelada de taronja dolça ( més calòric, però que seria la vida sense aquests petits vicis....). Us recomano que el proveu de fer a casa, perquè es prepara en un moment -barregem primer els ingredients secs per una banda i els líquids per l'altra, i després els mesclem tots a ma, i al forn-. I si us fa mandra engegar el forn amb la canícula que estem patint, torneu a fer una ullada a la foto i se us passarà tota la mandra de cop!

Ingredients:
  • 250 grams de carbassó ratllat (una carbassó mitjà)
  • 250 grams de farina de blat
  • 150 grams de sucre morè
  • 10 grams d'impulsor químic
  • 6 grams de bicarbonat
  • un pessic de sal
  • una culleradeta de canyella
  • 1/2 culleradeta de gingebre
  • una culleradeta d'aroma de vainilla
  • 100 grams d'oli de girasol
  • 200 ml de llet semidestanada
  • 50 ml d'aigua mineral
  • 40 grams de cacau pur Valor (sense sucre afegit)
Enceneu el forn a 200º, dalt i baix.

Mesclem en un bol els ingredients secs: la farina, el sucre morè, l'impulsor químic, el bicarbonat, la sal i les espècies. En un altre bol mesclem els ingredients líquids: l'oli, la llet, l'aigua mineral i l'aroma de vainilla. A banda, ratllem el carbassó.

Barregem els ingredients secs amb els líquids amb una espàtula, just per que s'integrin i després afegim el cacau i tornem a mesclar; per últim afegim el carbassó ratllat i barregem bé tots els ingredients. Aboquem la massa en un motlle rodó de 18 o 20 cm, prèviament greixat, i el fiquem al forn 40 minuts; aleshores punxem el bescuit amb un escuradents i si no surt net, el deixem 5 minuts més. No el desemmotllarem fins que s'hagi refredat.

Podem menjar el bescuit sol o bé farcit de melmelada de taronja dolça o de fruits vermells.

Font: Postres Originales.