Ingredients:
- 250 grams de carbassó ratllat (una carbassó mitjà)
- 250 grams de farina de blat
- 150 grams de sucre morè
- 10 grams d'impulsor químic
- 6 grams de bicarbonat
- un pessic de sal
- una culleradeta de canyella
- 1/2 culleradeta de gingebre
- una culleradeta d'aroma de vainilla
- 100 grams d'oli de girasol
- 200 ml de llet semidestanada
- 50 ml d'aigua mineral
- 40 grams de cacau pur Valor (sense sucre afegit)
Mesclem en un bol els ingredients secs: la farina, el sucre morè, l'impulsor químic, el bicarbonat, la sal i les espècies. En un altre bol mesclem els ingredients líquids: l'oli, la llet, l'aigua mineral i l'aroma de vainilla. A banda, ratllem el carbassó.
Barregem els ingredients secs amb els líquids amb una espàtula, just per que s'integrin i després afegim el cacau i tornem a mesclar; per últim afegim el carbassó ratllat i barregem bé tots els ingredients. Aboquem la massa en un motlle rodó de 18 o 20 cm, prèviament greixat, i el fiquem al forn 40 minuts; aleshores punxem el bescuit amb un escuradents i si no surt net, el deixem 5 minuts més. No el desemmotllarem fins que s'hagi refredat.
Podem menjar el bescuit sol o bé farcit de melmelada de taronja dolça o de fruits vermells.
Font: Postres Originales.