Ingredients:
- 400 grams de carn de vedella per estofar
- 2 patates mitjanes (uns 300 grams).
- 1 ceba grossa
- 3 grans d'all
- 220 grams de tomàquet ratllat
- 60ml de licor Flors del Remei
- Oli d'oliva verge extra
- Sal, pebre i aigua.
Piquem la ceba ben petita i pelem els alls que només aixafarem. Mentrestant posem a escalfar una cassola amb un bon raig d'oli d'oliva. Quan sigui calenta, hi sofregirem la ceba i, quan comenci a agafar color, hi tirarem els alls aixafats.
Salpebrem la carn de vedella i l'afegim a la cassola. La remenem de tant en tant fins a enrossir-la. Quan la vedella ja hagi agafat color, hi posarem el licor Flors del Remei i el deixarem reduir amb la cassola tapada. Tot seguit incorporem el tomàquet ratllat i deixem que es vagi coent.
Quan el tomàquet ja estigui a punt, només queda afegir-hi les patates, pelades i tallades a daus, cobrir just amb aigua i tapar. Posarem el foc fort fins que arrenqui el bull. Llavors abaixarem el foc, i el deixarem fent xup-xup a foc suau uns 45 minuts. Mantindrem la cassola tapada i hi anirem afegim aigua en petites quantitats si veiem que queda sec. Corregirem de sal i pebre abans de servir.
Com tots els estofats i rostits, és un plat que recomano fet del dia abans. Com a mínim d'unes hores abans. Per escalfar-lo tornarem a posar la cassola al foc i el mantindrem cinc o deu minuts des que arrenqui el bull. Cal vigilar, però, que no es quedi sense aigua i n'hi afegirem si cal.
Bon profit!