La seva manera de treballar resulta en uns productes de gran qualitat. Elaboren un bon assortiment de llonganisses i embotits i la "Llonganissa de Caldes" segueix essent coneguda arreu. Vull destacar, però, la nova línia de productes elaborats 100% amb carn de gall dindi: llonganissa, fuet, xoriço... Uns productes únics, d'excel·lent qualitat, que han desenvolupat en col·laboració amb l'IRTA. Us recomano de totes totes que els tasteu.
Ingredients
- 200g de llenties
- 50g de xoriço 100% gall dindi Pedragosa
- 1 ceba mitjana
- 80g de pebrot vermell
- 60g de pebrot verd italià
- 50g de pastanaga
- 2 dents d'all
- 50ml de vi ranci de qualitat
- 80g de tomàquet ratllat
- ½ culleradeta de pebre vermell dolç. A poder ser, de la Vera.
- 2 fulles de llorer petites.
- Oli d'oliva verge extra
- Sal i pebre
Preparació
El dia abans posarem en remull les llenties. També podem fer la recepta sense remullar-les, però costaran una mica més de coure. Si no les remullem, també haurem de rentar-les bé amb força aigua.
Piquem la ceba, el pebrot i la pastanaga i aixafem els alls. Mentrestant posem a escalfar una cassola petita amb un bon raig d'oli d'oliva verge extra.
Comencem a sofregir totes les verdures que ja tenim picades. Quan estiguin al punt, la ceba estarà rossa, hi afegim el vi ranci i el deixarem reduir un 6 o 7 minuts. Ara incorporem el tomàquet ratllat, que deixarem coure cinc minuts més. Afegim el pebre vermell i remenem.
Escorrem bé les llenties, les esbaldim, les posem a la cassola i remenem per que es barregin bé amb el sofregit. Cobrim amb aigua i ho podem a bullir a foc fort. Quan arrenqui el bull el deixem fer xup-xup a foc suau durant uns 30 minuts . Salpebrem i hi afegim el xoriço tallat a rodanxes i pelat. Deixarem acabar de coure 15 minuts més.
.
Tastem, corregim de sal i pebre i servim.