Llenties amb xoriço de gall dindi

Durant la nostra trobada bloguera #gastroThermalia a Caldes de Montbui, de la que ja us n'hem parlat, varem tenir la possibilitat de visitar i tastar els Embotits Pedragosa que enguany celebren el seu centenari. Varem fer-ho a la seva botiga més emblemàtica, situada al costat de la Font del Lleó, i on l'any 1916 van començar a elaborar les seves especialitats. Avui en dia, els seus embotits, i en especial la llonganissa, són una carta de presentació de Caldes de Montbui.

La seva manera de treballar resulta en uns productes de gran qualitat. Elaboren un bon assortiment de llonganisses i embotits i la "Llonganissa de Caldes" segueix essent coneguda arreu. Vull destacar, però, la nova línia de productes elaborats 100% amb carn de gall dindi: llonganissa, fuet, xoriço... Uns productes únics, d'excel·lent qualitat, que han desenvolupat en col·laboració amb l'IRTA. Us recomano de totes totes que els tasteu.


Ingredients
  • 200g de llenties
  • 50g de xoriço 100% gall dindi Pedragosa
  • 1 ceba mitjana
  • 80g de pebrot vermell
  • 60g de pebrot verd italià
  • 50g de pastanaga
  • 2 dents d'all
  • 50ml de vi ranci de qualitat
  • 80g de tomàquet ratllat
  • ½ culleradeta de pebre vermell dolç. A poder ser, de la Vera.
  • 2 fulles de llorer petites.
  • Oli d'oliva verge extra
  • Sal i pebre
Preparació

El dia abans posarem en remull les llenties. També podem fer la recepta sense remullar-les, però costaran una mica més de coure. Si no les remullem, també haurem de rentar-les bé amb força aigua.

Piquem la ceba, el pebrot i la pastanaga i aixafem els alls. Mentrestant posem a escalfar una cassola petita amb un bon raig d'oli d'oliva verge extra.

Comencem a sofregir totes les verdures que ja tenim picades. Quan estiguin al punt, la ceba estarà rossa, hi afegim el vi ranci i el deixarem reduir un 6 o 7 minuts. Ara incorporem el tomàquet ratllat, que deixarem coure cinc minuts més. Afegim el pebre vermell i remenem.

Escorrem bé les llenties, les esbaldim, les posem a la cassola i remenem per que es barregin bé amb el sofregit. Cobrim amb aigua i ho podem a bullir a foc fort. Quan arrenqui el bull el deixem fer xup-xup a foc suau durant uns 30 minuts . Salpebrem i hi afegim el xoriço tallat a rodanxes i pelat. Deixarem acabar de coure 15 minuts més.
.
Tastem, corregim de sal i pebre i servim.