La recepta, que aquest mes ha elegit Maribel de Sweet Blessings, porta farina de blat i de castanya. On visc és impossible trobar aquesta farina, i com he llegit que moltes receptes italianes fan servir sèmola de blat, m'he decidit per aquesta opció mesclant-la amb farina de blat, en les mateixes proporcions que li van ensenyar a Jordi en un taller per aprendre a fer pasta fresca organitzat per Gadgets Cuina: 85% sèmola de blat, 15% farina de blat.
Per donar-li forma a les trofie trobareu per les xarxes un munt de vídeos; jo m'he quedat amb el del blog, Beyond Salmon, on t'ensenya com donar-li forma a la pasta amb les mans i amb un ganivet.
Ingredients per a dos persones :
- 130 grams de sèmola de blat
- 20 grams de farina de blat
- un pessic de sal
- 80 grams d'aigua tèbia
Posem en una cassola aigua amb sal a bullir, mentre preparem les trofie: agafem trossos de la massa, la treballem fins fer tires amb ella i després la tallem en trossos petits amb un ganivet; a continuació amb les mans l'acabem d'estirar donant-li forma com de cuc - us aconsello que abans feu una ullada al vídeo de l'enllaç-.
És típic acompanyar aquest tipus de pasta amb salsa pesto, els ingredients de la qual són alfàbrega fresca- a Itàlia fan servir alfàbrega genovesa, que té Denominació d'Origen Protegida, pinyons i oli d'oliva verge extra; nosaltres a casa també li posem una mica d'all.
Ingredients de la nostra salsa al pesto:
- 25 grams de fulles d'alfàbrega fresca
- 35 grams de pinyons (si poden ser del país millor)
- 2 grans d'all
- 60ml d'oli d'oliva verge extra
- 25 grams de formatge parmesà ratllat
- un pessic de sal
Fiquem tots els ingredients dins del vas gran de la batedora i els triturem; si volem que sigui més líquida la salsa, podem afegir més oli d'oliva.
Com sempre us recomano que fue una ullada a la llista de participants i que, si encara no ho heu fet, us animeu a participar en aquest repte sobre la cuina regional italiana.
*Wikipedia