La recepta l'he seguida al peu de la lletra, perquè totes les que he fet d'aquest llibre m'han sortit perfectes a la primera; per aquesta raó, si voleu idees per aquest Sant Jordi, us recomano aquest llibre pel més llaminers de casa!
Ingredients per la massa:
- 150 grams de farina de rebosteria
- 30 grams de sucre
- 4 culleradetes de Maizena
- 1/2 culleradeta de sal
- 125 grams de mantega freda
Pel flam de llimona:
- 180 ml de suc natural de llimona
- 250 grams de sucre
- 6 ous mitjans
- la ratlladura d'una llimona, millor ecològica o de pagès
- 5 cullerades de farina de rebosteria
Per empolsinar:
- sucre llustre
Encenem el forn a 180º.
En un bol posem la farina, el sucre, la Maizena i la sal i els mesclem; a continuació, tallem en trossos la mantega i la mesclem amb la resta d'ingredients, fins que aconseguim una textura sorrenca; aleshores continuem treballant els ingredients fins poder fer una bola de massa, que després haurem d'estirar amb un corró, tenint en compte la mida del motlle. Per aquesta recepta necessitem un motlle de 24cm; us recomano fer servir un de silicona o una safata d'alumini d'un sol us, perquè aixà podreu desemmotllar el pastÃs més fà cilment o bé tallar-lo dintre del mateix motlle, si feu servir la safata d'alumini. Greixem el motlle abans de posar la massa dintre, i l'enfornem 20 minuts fins que agafi color.
Mentrestant fem el flam, posant tots el ingredients dintre d'un bol; els podem mesclar amb la batedora de varetes, però amb compte de que no agafi massa aire, sinó després sortiran bombolletes a la superfÃcie del flam, encara que tampoc cal patir massa, perquè les podem cobrir amb el sucre llustre.
Traiem la massa cuita del forn i aboquem per sobre la crema del flam i la tornem al ficar al forn, baixant prèviament la temperatura a 150º. Ha d'estar al forn 30 minuts més, fins que qualli el flam; per veure si ha quallat, punxem amb un escuradents, i si surt net, ja podrem treure el motlle del forn, deixant-lo refredar una mica abans de desemmotllar el pastÃs. El tallem en quadrats i l'empolsinem amb sucre llustre. Us recomano menjar-lo a temperatura ambient.