La varietat #EspàrrecGavà ha desenvolupat un planta força longeva, de 12 a 15 anys, que dóna un fruit més prim, amb un punt amarg, i molt saborós. Només es conrea, de manera artesanal, al Baix Llobregat perquè necessita una terra amb unes característiques molt concretes: un sòl arenós i poc compacte. La collita comença el mes de març i arriba a la seva plenitud entre abril i juny. Però l'#EspàrrecGavà, que és l'únic espàrrec blanc que es cultiva a Catalunya, també té la seva història: segons Antoni Tarrida i Pugès, al seu llibre "Pagesos, sorres i espàrrecs", un gavanenc va descobrir els espàrrecs que es cultivaven a les hortes d'Argenteuil (França), d'un gruix considerable, i se'n va endur unes quantes arrels per plantar-les a les Sorres de Gavà; un cultiu que es va estendre per tota la zona a començaments del s.XX.
GastroGavà estarà ubicat a la Plaça de Jaume Balmes, on s'instal·larà una gran carpa amb una zona de terrassa, i oferirà a tothom degustacions de qualitat amb espàrrecs de Gavà, productes de l'Horta gavanenca i del Parc Agrari del Baix Llobregat, elaborades per 16 restauradors de Gavà.
En l'edició anterior es van servir més de 11.000 tapes. L’oferta d’enguany consisteix en la compra de tiquets a 12 euros [4 tapes + 2 cerveses + 2ecogots] o bé de 3,5 euros [1 tapa + 1 cervesa + 1 ecogot]. També s’ha creat un Tapaport per poder votar a la millor tapa i participar en el sorteig d'un maridatge per a dos persones a Les Marines de Gavà.
Tota la informació sobre l’activitat la trobareu a GastroGavà.