Us porto dos idees ben senzilles per animar-vos a provar aquesta pizza vegetal, una pizza de mozarella i salsa al pesto i una de calçots i salsa romesco. Però primer anem per la recepta de la base de pizza de coliflor, per a dues persones:
Ingredients:
- 300 grams de coliflor o bròquil ratllat
- 50 grams de formatge ratllat tipus parmesà o grana padano
- una clara d'ou
- sal, pebre blanc o herbes aromà tiques, al vostre gust
Encenem el forn a 200º.
Ratllem la coliflor i la posem en un bol, el tapem amb film transparent i el posem al microones a potència mà xima durant cinc minuts. Passat aquest temps, traiem el film transparent i esperem a que es refredi una mica, abans d'esprémer la coliflor amb les mans per que deixi anar l'excés d'aigua. Tornem a posar la coliflor ratllada al bol i li afegim el formatge ratllat. Mesclem els dos ingredients i afegim una mica del sal i pebre blanc, vigilant que aquest tipus de formatge ja és una mica salat. Per últim aboquem la clara d'ou i la barregem amb la resta d'ingredients.
Aboquem la barreja sobre una safata per anar al forn, prèviament folrada amb paper de forn, i li donem forma rodona, prement-la bé per deixa la base prou compacta. L'enfornem 20 minuts. Passat aquest temps, la traiem del forn i repartim per sobre els ingredients que vulguem, i la tornem a enfornar entre 10-15 minuts, fins que el formatge s'hagi daurat.
Per la pizza de mozzarella i salsa al pesto necessitareu formatge tipus mozzarella ratllat, salsa al pesto i tomà quets xerry.
Per la pizza de calçots amb salsa romesco, calçots escalivats, salsa romesco, formatge emmental i herbes aromà tiques.