- 125 grams de sucre
- 2 llimones grans ecològiques o de pagès (necessitarem 200 ml de suc de llimona)
- 10 fulles de menta o alfà brega
- 1 clara d'ou
- un pessic de sal
En un cassó, i a foc fluix, posem el sucre amb 250 ml d'aigua -us recomano que sigui aigua mineral, per evitar qualsevol gust a clor de l'aigua de l'aixeta- i la pell d'una de les llimones - que prèviament haurem rentat i eliminat la part blanca que amargueja- i remenem constantment fins que el sucre es dissolgui, uns cinc minuts. Respecte a les llimones, intenteu que siguin ecològiques o de pagès, que no estiguin tractades quÃmicament, i en cas de dubte, netegeu-les amb aigua calenta i amb un raspallet. Quan hagin passat els cinc minuts, retirem del foc i deixem refredar.
Per altra banda, exprimim les llimones, colem el suc, i el mesclem amb l'almÃvar. Retem les fulles de menta, les assequem amb paper de cuina i les tallem ben petites per abocar-les després al suc de llimona. Per últim, batem a ma la clara d'ou fins que comenci a fer escuma i la mesclem amb la resta d'ingredients. Engeguem la gelatera, i aboquem el lÃquid amb compte i poc a poc, i la deixem treballar durant uns 30 minuts. Després posem el sorbet en un tupper i amb una forquilla el remenem bé abans de ficar-lo al congelador, si és que no el mengem al moment.
Si no tenim gelatera, una vegada barrejats tots els ingredients, els fiquem en un tupper al congelador durant unes tres hores, vigilant que no es congeli completament; aleshores el traiem del congelador, i amb una forquilla el remenem bé fins que quedi amb una textura molt fina; aleshores el tornem a ficar al congelador mÃnim sis hores més.
Recordeu treure'l del congelador 5-10 minuts abans de servir.