Ingredients per a dos persones:
- 160 grams de macarrons o penne rigate
- 150 grams de mató Cadí
- 60 ml de llet sencera o semi
- 50 grams de formatge manxec o parmesà ratllat
- 100 grams formatge mozzarella ratllat
- 25-50 grams d'espinacs crus (segons us agradin més o menys els espinacs)
- 3 cullerades de confitura picant de tomacó i ceba de figueres d'Horta Santa Clara o confitura de tomàquet o simplement salsa de tomàquet
- un pessic de nou moscada
- sal i pebre blanc mòlt
- herbes de Subirats o romaní
En un bol barregem el mató, la llet i el formatge ratllat; afegim un pessic de nou moscada, sal i pebre blanc mòlt; us aconsello primer posar un pessic de cada ingredient, barrejar bé els ingredients, tastar-los i anar afegint condiments segons el vostre gust. Quan la pasta estigui al dente, l'escorrem i en un bol la barregem amb la salsa de mató; a continuació, afegim les cullerades de confitura de tomàquet i mesclem bé; afegim les fulles d'espinacs crues tallades en tires petites. Quan tinguem tots els ingredients ben mesclats, aboquem la pasta en una safata per anar al forn i la cobrim amb la mozzarella ratllada i l'empolsinem amb una mica d'herbes aromàtiques. La posem al forn entre 10-15 minuts, fins que el formatge s'hagi gratinat, i servim d'immediat.