- 160 grams de pasta tipus penne
- 12-15 calçots
- 2 carxofes
- oli d'oliva verge extra
- julivert
- salsa romesco de Can Bech
- avellanes torrades
Per altra banda, pelarem les carxofes, traient les fulles més verdes, tallant les puntes i pelant la tija fins deixar només la part blanca; a continuació, les tallarem en làmines (jo amb un ganivet trec els pèls del cor de la carxofa) i les posarem en un bol amb aigua i julivert - millor julivert verd però a mi m'ha funcionat amb julivert sec - per evitar que s'oxidin fins que les fem servir.
Posem l'aigua a bullir per fer la pasta al dente.
Mentre es fa la pasta, en una paella gran posem els calçots tallats en rodanxes d'un centímetre més o menys de llarg -si han deixat anar suc el posem també a la paella-; en una altra, fregim les carxofes i després les posem sobre una reixeta metàl·lica per que deixin anar l'oli sobrant. Quan la pasta estigui al dente, encenem el foc i aboquem la pasta a la paella amb els calçots tallats, afegint un raig d'oli, julivert fresc picat o sec, i remenem una mica els ingredients; a continuació, afegim un parell de culleradetes de salsa de romesco - feu servir la part més líquida de la salsa- i la lliguem amb la resta d'ingredients de la paella, amb el foc fluix per que la pasta es mantingui calenta fins que l'anem a servir al plat, decorant-la amb xips de carxofa.
Acompanyem el plat amb salsa de romesco de Can Bech i avellanes, torrades i trinxades, tot servit a banda per que cadascun es serveixi al plat la quantitat que vulgui.