Fa uns quants dies Palmira va publicar al seu blog,
Come conmigo el blog de Palmira, un recull de sopes i cremes on vaig trobar aquesta recepta de sopa de musclos. Com m'agraden molt -Jordi sempre que prepara fideuà a casa en posa quasi més musclos que fideus per fer-me contenta- vaig pensar en fer la recepta a casa per sopar. Per nosaltres el sopar és sempre un menjar complicat; per no se quina raó, no el planifiquem habitualment i acabem menjant qualsevol rampoina que trobem al frigorÃfic, i això a mig plaç no és gens saludable. Per això, he pensat en buscar receptes senzilles i saboroses de sopes i cremes i deixar-les preparades per sopar; crec que són un bon recurs per l'últim à pat del dia, i com no en tinc cap recepta publicada d'aquesta mena al blog, amb la sopa de musclos m'estreno. I per cert, s'accepten recomanacions!
Ingredients per a quatre persones:
- 300 grams de musclos (jo els he fet servir congelats)
- mitja ceba
- mig pebrot
- un parell d'alls
- 1 litro de brou de peix d'Aneto
- mig got de vi blanc
- uns brins de safrÃ
- oli d'oliva verge extra
- sal
- pebre blanc mòlt
Tallem ben petita la mitja ceba, les dents d'all i el pebrot i els saltegem amb una mica d'oli en una cassola. Després aboquem el safrà a la cassola i a continuació mig got de vi blanc i deixem que evapori una mica. Tot seguit afegim el brou i quan estigui calent els musclos i deixem que es coguin un 15 minut; rectifiquem de sal i pebre blanc. Servim ben calent.
Podeu passar per la batedora la ceba i el pebrot si penseu que als comensals no els agradarà gaire trobar els trossets a la sopa.