Ingredients per a quatre persones:
Engreixem una safata per anar al forn i repartim per sobre les patates pelades i tallades en rodanxes no massa primes, prèviament salpebrades; aboquem per sobre el vi i un parell de cullerots de brou de peix -no cal cobrir les patates amb el brou- i fiquem la safata al forn uns 30 minuts. Passat aquest temps, traiem la safata del forn, i banyem les patates amb el brou de la safata i les punxem per veure si ja estan tendres; si cal podeu afegir una mica més de brou perquè no ens interessa que les patates es quedin seques, i tornem a ficar la safata al forn uns 10 minuts més. Tornem a comprovar si les patates ja estan tendres i si ja ho estan, posem per sobre els trossos de llom, salem i posem per sobre un rajolí d'oli d'oliva verge extra i una mica de brou i tornem a ficar la safata al forn durant 10 minuts més.
Jo he netejat d'espines i pell els trossos de llom abans de repartir-los per sobre les patates.
Passats els 10 minuts, posem per sobre els lloms de rap l'allioli i tornem a ficar la safata al forn amb el gratinador perquè l'allioli s'enrosseixi, vigilant que no es cremi -uns 5 minuts aprox-. Serviu just acabat de sortir del forn.
- 4 lloms de raps (1 per persona si són grossos)
- 4 patates mitjanes
- 1 got de vi blanc
- 1/2 litre de brou de peix Aneto
- allioli
- oli d'oliva verge extra
- sal i pebre negre
Engreixem una safata per anar al forn i repartim per sobre les patates pelades i tallades en rodanxes no massa primes, prèviament salpebrades; aboquem per sobre el vi i un parell de cullerots de brou de peix -no cal cobrir les patates amb el brou- i fiquem la safata al forn uns 30 minuts. Passat aquest temps, traiem la safata del forn, i banyem les patates amb el brou de la safata i les punxem per veure si ja estan tendres; si cal podeu afegir una mica més de brou perquè no ens interessa que les patates es quedin seques, i tornem a ficar la safata al forn uns 10 minuts més. Tornem a comprovar si les patates ja estan tendres i si ja ho estan, posem per sobre els trossos de llom, salem i posem per sobre un rajolí d'oli d'oliva verge extra i una mica de brou i tornem a ficar la safata al forn durant 10 minuts més.
Jo he netejat d'espines i pell els trossos de llom abans de repartir-los per sobre les patates.
Passats els 10 minuts, posem per sobre els lloms de rap l'allioli i tornem a ficar la safata al forn amb el gratinador perquè l'allioli s'enrosseixi, vigilant que no es cremi -uns 5 minuts aprox-. Serviu just acabat de sortir del forn.