Ingredients per 12 galetes:
- 125 grams de farina
- 125 grams de flocs de civada
- 1 cullerada de canyella
- 1 cullerada de mel de taronja
- 1 culleradeta d'essència de vainilla
- 1 ou
- 75 grams de mantega pomada (jo la poso uns segons al microones)
- 150 grams de sucre morè de canya integral
- 2 pomes ratllades (uns 250 grams)
- un pessic de sal
En un bol batem amb una batedora de varetes la mantega i el sucre morè; afegim l'ou, la cullerada de mel i la culleradeta d'essència de vainilla i remenem tots els ingredients fins que quedin ben integrats. En un altre bol posem la farina, la cullerada de canyella i la civada i els barregem bé. Una vegada mesclats, els afegim al bol amb la mantega i amb la batedora barregem els ingredients; després afegim la poma ratllada i la mesclem -jo us aconsello fer-ho amb les mans, igual que a l'hora de repartir la massa per fer les galetes-, Sobre un paper per anar al forn o sobre un silpat repartim la massa amb una cullera o bé amb les mans fent una bola i aixafant-la per donar-li forma rodona, i la fiquem al forn entre 10-15 minuts, fins que veiem les galetes una mica daurades; estaran toves al tacte, però no s'ha d'enganxar la massa als dits.
Intenteu esperar a que es refredin per tastar-les i guardeu-les en una capsa de llauna. Són unes galetes ideals pel matí o el migdia perquè la civada és rica en hidrats de carboni complexos que s'absorbeixen de forma lenta, i així ajuden a mantenir el nivell de sucre en sang. Us aconsello llegiu aquesta publicació d' Ets el que menges sobre els beneficis de la civada, i l'aneu incorporant poc a poc a la vostra dieta.