Ingredients:
- 2 cups o tasses de col tallada ben fina crua
- 1/2 ceba mitjana tallada ben petita
- 3 ous
- 5 cullerades de nata per cuinar
- 3 cullerades de maionesa
- 6 cullerades de farina
- 2 culleradetes d'impulsor químic Royal
- 1 culleradeta de sal
- 1 culleradeta d'anet o herbes de Subirats (sajolida, orenga i farigola)
- llavors de sèsam torrat per decorar
Tallem la col ben fina ( en la recepta original espremen amb les mans la col una vegada tallada per que deixi anar l'aigua; jo ho vaig fer, per si de cas, però la meva, suposo perquè era ben fresca, no va deixar anar gens d'aigua; per si de cas, feu-ho, perquè un excés d'aigua espatllaria el pastís).
En un bol, batem els ous amb la nata per cuinar i la maionesa; quan estiguin ben mesclats, afegim la farina i l'impulsor químic i tornem a barrejar bé els ingredients. Després afegim la sal i les herbes, i per últim, incorporem la col tallada ben fina i la ceba ben picada i ho mesclem tot.
Aboquem la mescla en una paella petita o en un motlle rodó d'uns 20 cm untat amb oli i el fiquem al forn durant 30 minuts. El pastís es serveix calent, decorat amb llavors de sèsam torrat.
Font: Lea's Cooking : Delicios cabbage pie