Pastís de col (Cabbage Pie)

Que ningú arrufi el nas abans d'hora! He estat a punt de posar només el nom en anglès de la recepta perquè sabia que si posava la paraula "col" en el títol d'aquesta publicació, més d'un sortiria corrents; però aquesta recepta es mereix el benefici del dubte: és molt fàcil de fer, porta pocs ingredients i el més divertit, podeu fer menjar col a qui volgueu, sense necessitat de fer servir la coacció psicològica, perquè com la col no s'ha de coure prèviament, no fa gens d'olor, de manera que no sabran que esteu cuinant; a més, la textura és semblant a la d'una truita. I m'oblidava el més important: acabat de sortir del forn, aquest pastís de col està boníssim!
Ingredients:
  • 2 cups o tasses de col tallada ben fina crua
  • 1/2 ceba mitjana tallada ben petita
  • 3 ous
  • 5 cullerades de nata per cuinar
  • 3 cullerades de maionesa
  • 6 cullerades de farina
  • 2 culleradetes d'impulsor químic Royal
  • 1 culleradeta de sal
  • 1 culleradeta d'anet o herbes de Subirats (sajolida, orenga i farigola)
  • llavors de sèsam torrat per decorar
Encenem el forn a 180º.

Tallem la col ben fina ( en la recepta original espremen amb les mans la col una vegada tallada per que deixi anar l'aigua; jo ho vaig fer, per si de cas, però la meva, suposo perquè era ben fresca, no va deixar anar gens d'aigua; per si de cas, feu-ho, perquè un excés d'aigua espatllaria el pastís).

En un bol, batem els ous amb la nata per cuinar i la maionesa; quan estiguin ben mesclats, afegim la farina i l'impulsor químic i tornem a barrejar bé els ingredients. Després afegim la sal i les herbes, i per últim, incorporem la col tallada ben fina i la ceba ben picada i ho mesclem tot.

Aboquem la mescla en una paella petita o en un motlle rodó d'uns 20 cm untat amb oli i el fiquem al forn durant 30 minuts. El pastís es serveix calent, decorat amb llavors de sèsam torrat.

Font: Lea's Cooking : Delicios cabbage pie