Ingredients per a dues persones:
- 1 albergínia mitjana
- 1 ceba mitjana
- 140 grams d'espaguetis
- 1 llauna petita de tomàquet triturat (390 grams)
- 1 culleradeta de pebre vermell
- 1 culleradeta de sucre blanc
- orenga
- sal
- oli d'oliva verge extra
Per altra banda, tallem la ceba en trossos, no cal que siguin molt petits -jo he preferit que es vegi al plat- i la coem amb un bon raig d'oli i una mica de sal, a foc suau, fins que transparenti; aleshores afegim el tomàquet triturat, el pebre vermell i el sucre i anem remenant fins que el tomàquet comenci a fer xup-xup; després aboquem els trossos d'albergínia fets al forn, rectifiquem de sal i afegim orenga, mesclant bé tots els ingredients, a foc suau un parell de minuts més. Respecte al pebre, el sucre, l'orenga i la sal, no m'agrada posar quantitats perquè això va a gust de cadascú; es tracta d'anar tastant i rectificant sobre la marxa. Abans de servir la salsa, l'escalfem una mica per que arriba a taula calenta.
Posarem l'aigua a bullir amb sal per fer la pasta al dente -tingueu sempre en compte el temps que recomana el fabricant per coure la pasta-. Quan estigui al punt, la servim immediatament posant per sobre la salsa, i acompanyem el plat amb formatge ratllat tipus Parmesà o Grana Padano.
Bon profit!