Ingredients per a quatre persones:
- 200 grams de préssecs pelats i tallats a trossos
- 2 cullerades de suc de llimona
- 75 grams de sucre llustre
- 1 clara d'ou
- un pessic de sal
Primer posarem en una cassola 250 ml d'aigua i el sucre llustre i l'escalfarem just per que es dissolgui el sucre llustre, sense que arribi a bullir. L'apartarem del foc i posarem el xarop de sucre en un recipient per que es refredi abans de fer-lo servir.
Per una altra banda, amb la batedora triturarem els trossos de préssec amb el suc de llimona, i l'afegirem el xarop de sucre i la clara d'ou, lleugerament batuda, i mesclarem bé tots els ingredients abans de posar-los en la gelatera durant 30 minuts. Després posarem el sorbet en un recipient i el ficarem al congelador mínim 4 hores. Recordeu de treure'l uns quants minuts abans de servir-lo per que es descongeli una mica i tingui la textura adequada per manipular-lo.
Si no tenim gelatera, ficarem el sorbet en un recipient -millor si és metàl·lic- en el congelador i anirem remenant, primer, passada una hora i després cada mig hora -millor si ho fem amb una batedora de varetes- durant 2-3 hores per que es trenquin els cristalls de gel.
Recepta adaptada del llibre, Helados, sorbetes y otros Ed. NGV. També he fet una ullada al blog Denikatessen per preparar la recepta.