Com més d'una ja haurà sospitat, el trending topic del blog d'aquest estiu seran els gelats, i és que s'han ajuntat la il·lusió que m'ha fet tenir gelatera aquest any a casa, que fa una calor terrible i que sóc una llépola, o sigui que us demano paciència que ja arribarà la tardor...!
Avui he elegit un gelat de llima i iogurt, suau, deliciós i refrescant. Desitjo que us agradi!
Ingredients per a 4 persones:
- 2 llimones dolces (llima)
- 250 grams de iogurt natural La Fageda
- 250 grams de formatge cremós tipus Philadelphia
- 150 ml de llet semidesnata o sencera
- 80 grams de sucre
- un parell de culleretes de sucre vainillat
Netegem les llimes amb aigua calenta i, si pot ser, amb un raspallet per deixar la pell ben neta; les assequem, ratllem la pell ben fina i després les expremem i reservem el suc. En un bol mesclem amb l'ajuda d'una batedora la resta d'ingredients, afegint al final la ratlladura de les llimones dolces i el seu suc. Passem la crema a la gelatera -seguint prèviament les instruccions del fabricant- i la posem en marxa uns 30 minuts. Passat aquest temps posem el gelat en un recipient tancat i el fiquem al congelador un mínim de dues hores. Traiem el gelat del congelador una estona abans de consumir-lo.
Si no tenim gelatera, cap problema, posem la crema en un bol i el fiquem al congelador. Quan hagi passat una hora, remenem molt bé la crema amb una forquilla, per trencar els cristalls de gel, i el tornem a ficar al congelador com a mínim 4 hores més.
Si no tenim gelatera, cap problema, posem la crema en un bol i el fiquem al congelador. Quan hagi passat una hora, remenem molt bé la crema amb una forquilla, per trencar els cristalls de gel, i el tornem a ficar al congelador com a mínim 4 hores més.