Tonyina amb codonyat? Segur que les menys agosarades han arrufat el nas. Doncs és una combinació que no us podeu perdre si us agrada el contrast dolç i salat. És un plat que vaig menjar fa uns dies al
Sant Miquel Gastronòmic Restaurant, un lloc a prop de la feina, on vam anar Jordi i jo a dinar abans de visitar
la Catxaruda, a Gallifa. D'allà vam portar un enciam Llengua de Bou, tendre i deliciós, que hem fet servir per l'elaboració d'aquest plat.
Ingredients:
- carbassó
- enciam o mesclum, que li donarà més color al plat
- tonyina de llauna en oli d'oliva
- codonyat
- oli d'oliva verge extra
- crema balsàmica de vinagre de Mòdena
- escates de sal
Després d'haver netejat bé el carbassó, cru i sense pelar-lo, el tallarem en rodanxes ben fines, si és possible, amb mandolina per que surtin tots els talls iguals. Els disposarem sobre un plat pla i repartirem per sobre la tonyina ben escorreguda; després posarem l'enciam al mig i per sobre el codonyat tallat en trossos petits. Ho amanirem tot amb un bon raig d'oli d'oliva verge extra, crema balsàmica i escates de sal. Ben senzill, oi?