Va ser a
La Cerdanya Tour organitzat per la Montse de
La Cuina de la Mussola que vam conèixer a Michel Baylocq, un xef que ens va sorprendre elaborant productes amb xarop de pinyes d'avet dels boscos del
Baridà, fet mitjançant la maceració de les pinyes amb sucre. Un dels productes que elabora en la seva empresa,
Lagrimus Baridà, és una espectacular Crema d'avet balsàmica, ecològica 100%, amb el que pots amanir els teus plats amb aromes de bosc. A casa ja l'hem fet servir per amanir més d'un plat, però al veure fa uns dies que l'Olga de La Cuina de l'Olga penjava una recepta d'unes delicioses
Costelles de porc al forn a l'aroma d'avet de Lagrimus Baridà, vaig pensar en fer quelcom semblant, però amb peix blau; en concret vaig elegir salmó, prou potent de gust per acompanyar-lo amb aquesta deliciosa crema d'avet. El plat és molt senzill i saborós, i acompanyat d'arròs salvatge és un plat únic molt complert.
Ingredients per a dues persones:
- 2 talls de llom de salmó
- 3 cullerades de crema d'avet
- 2 cullerades de mostassa a l'antiga
- 50 grams d'arròs salvatge
- sal
- oli d'oliva
Per una banda posem aigua a bullir amb una mica de sal i coem l'arròs salvatge entre 30-40 minuts (llegiu les instruccions de l'envàs). Per l'altra, posem unes gotes d'oli d'oliva en un paella i marquem els talls de salmó un parell de minuts per cada banda; els retirem de la paella i els reservem. Afegim a la mateixa paella, amb el foc baix, les cullerades de crema d'avet i de mostassa, remenant perquè lliguin bé i després d'uns minuts, afegim el salmó; parem el foc, tapem la paella i deixem el salmó que maceri amb la salsa durant una hora.
Just abans de servir, escalfem una mica el salmó, per servir-lo tebi, i l'acompanyem amb arròs salvatge.