Ingredients per a quatre persones:
- 300 grams de préssecs pelats i tallats en daus regulars, el nostres, d'Ordal
- 150 grams de formatge fresc Cadí (a la recepta original 0% matèria grassa)
- 200 ml de llet evaporada Ideal
- 120 grams de sucre glaç (la propera vegada posaré menys quantitat, 100 grs. aprox.)
- el suc de 1/2 llimona
- menta fresca
Primer haureu d'haver congelat els préssecs, pelats i tallats en daus regulars, repartits ben plans dintre d'una bossa per que no s'amunteguin.
Aquestes postres es preparen en uns minuts i les heu de servir immediatament, així que us aconsello tingueu preparats tots els ingredients i la batedora de vas muntada, de manera que només calgui treure del congelador els trossos de préssec congelats, abocar tots el ingredients dintre de vas, batre i servir el gelat, acompanyat d'un mica de menta fresca; si podeu no us deixeu de fer-la servir, el contrast de la menta fresca i el préssec és deliciós.
Com nosaltres som dos a casa, vaig congelar el gelat que va sobrar; abans de servir-lo vaig deixar-lo una estona sobre el marbre. La textura canvia perquè es van fer molts cristalls de gel, però em va servir per fer la fotografia de dalt; no obstant, us poso a continuació la primera foto que vaig fer amb el gelat acabat de fer per que us feu una idea de la seva cremositat, i per que la compareu amb la foto de dalt, feta després de descongelar una mica el gelat el dia següent d'haver-lo preparat.
Es pot percebre la diferència entre una textura i l'altra, oi? I mentre arriba o no la gelatera a casa, ja no tinc excusa per preparar gelat de fruita a casa amb la batedora de vas. Maduixes, cireres, fruites del bosc, mango,...poden ser altres fruites que es podrien fer amb aquesta recepta. Quines fruites faríeu servir vosaltres?