El més important dels sucs verds és que són autèntics còctels de vitamines i minerals, amb importants efectes antioxidants, depuradors i rejovenidors; ens faciliten la pèrdua de pes i regulen el trànsit intestinal; ens aporten vitalitat, i el més important, el consum diari de fruites i verdures ajuda a prevenir malalties degeneratives com el càncer o l'Alzheimer.
Després d'haver-los tastat, em poso a buscar informació sobre els seus beneficis, i trobo la pàgina web de la Carla Zaplana, i el seu llibre "Sucs Verds de Cossetània Editors. Carla Zaplana és nutricionista, dietista i defensora del Menjar Net. Us aconsello molt que visiteu la seva pàgina web.
En aquest llibre, la Carla ens parla dels beneficis dels sucs verds, de com preparar-los, inclús de trucs per estalviar a l'hora de comprar. També hi explica les propietats i composició dels ingredients més habituals. Per finalitzar, ens dóna una trentena de receptes de sucs, agrupades segons els seus beneficis: depuratius, regeneradors de la sang, reforçadors del sistema immunològic, energètics, beneficiosos per l'aparell digestiu, per millorar el nostre aspecte físic i el nostre estat anímic. I per últim, una llista de toppins de gran valor nutricional per augmentar els beneficis dels sucs verds.
I sent tant fàcils de fer i tan beneficiosos per la salut, com no m'havia d'animar a a tastar-los? Doncs el cap de setmana me'n vaig anar al mercat de pagès de la Colònia Güell, a Santa Coloma de Cervelló, a fer provisió de verdures i hortalisses per preparar un munt de sucs verds a casa. El que us presento és granat perquè porta remolatxa, i s'anomena "Suc de Ferro". És un còctel de ferro i vitamina C que combat l'anèmia i augmenta la producció de globus vermells. Porta, a més de la remolatxa, espinacs, pastanaga, api i llimona.
El següent que tastaré, el "Glory Morning", depuratiu i diurétic, amb el punt dolç de la poma, perquè ja toca enfrontar-se als excessos de l'hivern, que la primavera ja és a tocar!
Fem un suc verd?