Aquesta recepta és molt fà cil de fer, perquè jo fico tots els ingredients en el vas de la batedora, i una vegada ben batuts, els aboco en els motlles del flam i directes al forn, al bany maria.
La carbassa la podeu coure al forn o bĂ© al microones. Jo en aquesta ocasiĂ³, i per passar via, he tallat la carbassa en trossos, els he embolicat amb film transparent i els he ficat al microones fins que la polpa cedeix al tacte. Jo he trigat un 10 minuts a potència mĂ xima; el temps variarĂ segons com siguin de grans els trossos. Us aconsello que premeu la polpa fins que la noteu tova, aleshores estarĂ cuita.
Ingredients per 6 flams:
- 300 grams de polpa de carbassa cuita al forn o al microones
- 3 ous
- 275 ml llet
- 150 grams de sucre
- 1 culleradeta de canyella
- 1 culleradeta de gingebre
- caramel lĂquid Royal
Enceneu el forn a 180º.
Amb una cullera separeu la polpa cuita de la pell de la carbassa. Poseu dintre del vas de la batedora la llet -podeu fer servir llet semi o sencera- i desprĂ©s la polpa i bateu els ingredients. Hi han receptes que no ho fan perĂ² jo prefereixo que la textura del flam sigui fina i no es notin els trossos de polpa. DesprĂ©s afegiu el sucre, els ous, la canyella i el gingebre i ho torneu a batre tot. Tasteu la crema abans de posar-la als motlles per si voleu afegir mĂ©s canyella o gingebre, aixĂ² va a gust de cadascĂº.
Poseu a la base dels motlles una mica de caramel lĂquid -a mi el que mĂ©s m'agrada Ă©s el de la marca Royal- i desprĂ©s repartiu la crema entre els motlles. Poseu els motlles dintre d'una safata per anar al forn i ompliu-la amb aigua, perquè farem els flams al bany maria, durant 50 minuts aproximadament, al forn. Podeu punxar-lo amb una broqueta o un ganivet per comprovat que ela flams estiguin cuallats.
Una vegada trets del forn, els deixeu refredar abans de guardar-los al frigorĂfic, i els traieu mig hora abans de menjar-los, aproximadament.
Que vagi de gust!
Una vegada trets del forn, els deixeu refredar abans de guardar-los al frigorĂfic, i els traieu mig hora abans de menjar-los, aproximadament.
Que vagi de gust!