Com vaig fer el ferm propòsit, a començaments d'any, de publicar més receptes salades, m'he decidit per aquests canelons de xampinyons i carbassó amb beixamel de ceba que ens ha agradat moltíssim i que m'han donat la idea de "tunejar" la beixamel amb altres ingredients per properes receptes. És una de les millors coses del seguir blogs de cuina; trobar petites idees que et permeten innovar en els teus plats. Descobrir i innovar!
Ingredients:
- 16 làmines de canelons
- 2 cebes grans
- 1 carbassó
- 250 grams de xampinyons
- all en pols
- 40 grams de farina
- 300 ml de llet
- 200 ml de llet evaporada
- formatge emmental ratllat
- oli d'oliva verge extra
- sal
- pebre mòlt
- herbes de Subirats o la mescla de herbes que vosaltres volgueu
Posem aigua a bullir per fer les làmines de canelons. Hauran d'estar uns 10-12 minuts i les haureu d'escórrer sobre un drap de cuina net. Personalment prefereixo els canelons que no s'han de coure i que es venen amb forma de tub (de la marca De Cecco); són molt més còmodes de farcir.
Per altra banda, farem la beixamel: talleu l'altra ceba i la sofregiu a la paella poc a poc fins que quedi caramel·litzada -podeu posar una mica d'aigua si us cal perquè no es torri-. Quan estigui feta, l'aparteu, i en una altra paella poseu una mica d'oli i la farina i la torreu una mica; després afegiu les dues llets, salpebreu i cuineu durant uns 6-7 minuts sense para de remenar per que no quedin grumolls. Per últim aboqueu el líquid dintre del vas de la batedora, afegiu la ceba i ho bateu tot fins que us quedi una salsa fina. Si cal, rectifiqueu de sal i pebre.
Per últim, farciu els canelons i els poseu en una safata per anar al forn, prèviament greixada amb una mica de mantega o oli; poseu per sobre la beixamel i formatge emmental ratllat i fiqueu la safata al forn uns 20 minuts. Si cal, també podeu gratinar els canelons uns minuts més, per que el formatge us quedi daurat.
Com sempre, us recomano que feu una ullada a tots els participants del repte d'aquest mes.