Barretes de coco i xocolata

Aquest mes reprenem el repte Laura de Real, cosa que a totes les que participem habitualment ens ha fet molta il·lusió! Per aquest mes Iolanda, de Cocina de una bancaria estresada, ha elegit, en la versió dolça, una recepta molt llaminera, unes barretes de coco i xocolata. A més, aquest mes, he decidit ser una alumna aplicada, ha, ha!!...i seguir la recepta al peu de la lletra, o quasi...si no fos perquè he rebaixat la canyella, que  no m'agrada gaire barrejada amb el gust de la xocolata, i perquè he decidit fer una ganache per la cobertura de xocolata, ja que a banda de ser deliciosa, estèticament sempre queda molt bé.

Veureu que són unes barretes molt "energètiques" per la quantitat de coco i xocolata que porten, a banda del sucre i la mantega,però tenint en compte el fred que estem passant aquests dies, ens aniran molt bé calòricament parlant per fer front a la baixada de les temperatures, així que no us sentiu gaire culpables per menjar-ne unes quantes...!
Per la base:
  • 100 grams de mantega pomada
  • 100 grams de sucre
  • 1/2 culleradeta de canyella
  • 120 grams de farina
Per la cobertura de coco:
  • 2 ous
  • 1 culleradeta d'essència de vainilla
  • 200 grams de sucre
  • 30 grams de farina
  • 1/2 culleradeta d'impulsor químic Royal
  • 1/2 culleradeta de sal
  • 90 grams de coco ratllat
Per la cobertura de xocolata (ganache de xocolata):
  • 150 grams de xocolata
  • 100 grams de mantega
Enceneu el forn a 180º.

Bateu la mantega fins que estigui cremosa; aleshores li afegim el sucre, la canyella i la farina i remenem fins que estiguin ben integrats tots els ingredients. Jo ho he fet amb la batedora de varetes. Us recomano per aquesta recepta de fer servir una safata d'alumini d'un sol us, d'uns 30x22 cm aprox. La greixeu bé, aboqueu la massa i la repartiu per tota la superfície. La fiqueu al forn 8-10 minuts, fins que estigui daurada.

Per fer la cobertura de coco, bateu els ous, i afegiu l'essència de vainilla i el sucre. Quan estiguin ben barrejats els ingredients, afegiu la farina, l'impulsor químic i la sal, i per últim el coco. Aboqueu la massa dintre de la safata, per sobre la primera base que heu fet al forn, la repartiu bé i torneu a ficar la safata al forn, entre 15-20 minuts, fins que veieu que la massa està cuita. Una vegada treta la safata del forn, deixeu-la refredar. Aleshores emboliqueu bé la safata i la fiqueu a la nevera fins el moment de posar-li la ganache de xocolata per sobre.

Per fer la ganache, fonem la xocolata al microones i quan sigui a mig fondre, afegim la mantega tallada a bocins. Remenem fins que sigui una crema homogènia, i aleshores l'aboquem per sobre la massa, fins cobrir-la totalment, intentant que la xocolata quedi ben repartida.

Per tallar les barretes, haureu d'esperar a que la ganache hagi prés. La podeu ficar al frigorífic, però la xocolata es pot tornar mat, i com porta mantega, la barreta s'endurirà amb el fred, així que us aconsello, abans de menjar-les de deixar-les una estona a temperatura ambient.

Recordeu de fer una ullada a la llista de participants! Sempre s'aprenen coses noves!