La primera recepta que vaig publicar al blog va ser una amanida de quinoa amb escalivada i formatge feta; la d'avuí també és molt fàcil de fer.
Aquest són els ingredients per dues persones:
- 100 grams de quinoa
- 2 carbassons lluna
- 1/2 ceba
- 1/2 pebrot vermell
- 1/2 pebrot groc
- 150 grams de tomàquet triturat
- 1 culleradeta de sucre morè
- orenga
- parmesà ratllat, opcional
- sal
- oli d'oliva
Renteu sota l'aixeta la quinoa; després poseu-la en un cassó amb el doble del seu volum d'aigua i poseu-la a foc mig durant 20 minuts. La quinoa estarà feta quan transparenti i els grans comencin a deixar anar una mena de fil blanc. No patiu per l'aigua; normalment no queda gens quan finalitza la cocció.
Enceneu el forn a 180º.
Talleu el barret dels carbassons. Buideu-los amb un cullera o millor amb buidador. Quan estiguin buits els poseu al microones uns 4 minuts (dependrà de la mida i quantitat dels carbassons) fins que els premeu i estiguin tendres. Mentrestant talleu en trossos petits, la ceba, els pebrots i la carn dels carbassons.
En una paella, poseu una mica d'oli d'oliva i sofregiu la ceba fins que transparenti. Aleshores, poseu els pebrots, i els saltegeu. Passats uns minuts, afegiu la carn dels carbassons; saleu i remeneu bé. A continuació poseu el tomàquet triturat i la culleradeta de sucre morè. Barregeu bé tots els ingredients i afegiu l'orenga. Cuineu fins que el líquid del tomàquet s'hagi reduït. Tasteu i si cal, rectifiqueu de sal, però si voleu afegir el parmesà ratllat, aneu amb compte perquè aquest també porta sal. El formatge l'afegireu quan hagi acabat la cocció de les hortalisses i hàgiu apagat el foc. Amb l'escalfor remanent, el parmesà s'integrarà amb la resta d'ingredients. La quantitat de formatge ratllat dependrà si voleu que el gust del formatge es noti més o menys; comenceu amb un parell de cullerades.
Ompliu els carbassons amb la quinoa i les hortalisses cuinades; poseu per sobre un rajolí d'oli d'oliva i fiqueu-los al forn uns 20 minuts.
Serviu-los calents.