Aquest cap de setmana ha estat molt especial, grĂ cies a l'Olga del blog La cuina de l'Olga que ha organitzat una trobada de bloguers a Benifallet, poble on va nĂ©ixer el seu company, en Joan Salvador, que ens ha fet de cicerone d'excepciĂ³ durant tot el dia.
La vila de Benifallet estĂ situada a la comarca del Baix Ebre, encaixada entre la riba del riu Ebre i la Serra de CardĂ³. La seva ubicaciĂ³ privilegiada ha fet que avui en dia puguem gaudir d'un important patrimoni histĂ²ric i natural, una part del qual vam poder visitar guiats pel Joan Salvador, un enamorat de la seva terra.
Vam poder visitar la part antiga del poble: els seus carrerons, l'Església, l'Ermita i el Calvari, i gaudir d'unes vistes esplèndides de la vila, amb els Ports de Tortosa-Beseit de fons. Després vam baixar fins a la riba, i vam navegar pel riu Ebre, en llagut, fins divisar el castell de Miravet. Quines vistes més impressionants!
A banda de la seva histĂ²ria, Benifallet tambĂ© tĂ© un bon rebost, i en vam poder gaudir, al matĂ, tastant la seva rebosteria: el cĂ³c borratxo, el braç de gitano i els famosos pastissets que, des dels anys 60 s'elaboren artesanalment al forn del poble, el Forn La Campana. TambĂ© van poder gaudir d'una presentaciĂ³ dels productes de La Masrojana, una empresa familiar del Masroig, un poble proper a Benifallet, que es dedica a la comercialitzaciĂ³ de productes derivats de l'oliva, i que ens va obsequiar amb un fantĂ stic lot dels seus productes.
I per dinar ens van traslladar fins al Restaurant Pepo, on el seu xef, Josep VallespĂ ens va delectar amb un menĂº espectacular, on el producte de proximitat va ser l'estrella, com la botifarra negra de Benifallet, les carxofes del Delta , les cloĂ¯sses de l' Ampolla o els vins de la Terra Alta.
No vull oblidar que, abans de marxar, GlĂ²ria de GlĂ²ria Cookies ens va regalar un estoig amb unes galetes bonĂssimes fetes expressament per l'ocasiĂ³, i l'Olga va voler que marxessin amb un record de Benifallet, els seus famosos pastissets de cabell d'Ă ngel, per fer-nos, totes dues, la tornada mĂ©s dolça.
Com us deia al començament, va ser un gran dia, i gaudit en la millor companyia; la companyia d'una colla de persones, amb un interès comĂº per la gastronomia, amb les que aquesta trobada bloguera - adaptant la famosa frase final de la pel·lĂcula Casablanca- ha estat l'inici d'una gran amistat....!
Una abraçada molt forta, amics!