Com molts sabeu, La Fageda és una cooperativa situada a la Fageda d'en Jordà a la Garrotxa, que té com a finalitat la integració laboral de persones amb discapacitat intel·lectual o trastorns mentals severs. A la Fageda, a més d'elaborar iogurts i gelats, ara també fan melmelades, com la de taronja amarga amb gingebre, la de ceba agredolça, la de carbassó o la de nectarina amb canyella, que és la que he fet servir per decorar les galetes. Us recomano que feu una ullada a la seva pàgina per que descobriu la varietat de melmelades que elaboren i com les podeu maridar tant amb dolç com amb salat.
Anem pels ingredients d'aquestes Pepites o galetes de melmelada:
- 180 grams de farina per rebosteria
- 60 grams de Maizena
- 5 ml (una culleradeta) d'impulsor químic
- 120 grams de sucre llustre
- 125 grams de mantega a temperatura ambient
- 3 rovells d'ou
- 5ml d'aroma de vainilla
- melmelada de nectarina amb canyella de la Fageda
Bateu la mantega fins que tingui una textura cremosa. Afegiu el sucre llustre i barregeu bé. Després incorporeu els rovells d'ou i l'aroma de vainilla. Quan tot estigui ben mesclat, afegiu poc a poc la farina, la Maizena i l'impulsor químic, que haureu tamisat prèviament. No cal treballar gaire els ingredients, tot just per lligar-los i poder fer una bola amb la massa. Després la poseu sobre el marbre i podeu fer dues coses: allargar la massa i tallar-la en rodanxes o bé fer petites boles que aplanareu amb les mans. Quan les tingueu sobre la safata del forn-coberta prèviament amb paper de forn-, amb l'ajuda dels dits o bé del mànec d'una cullereta, fareu una petita cavitat al mig per posar la melmelada.
Fiqueu la safata al forn, a mig alçada, uns 15 minuts. Passat aquest temps, refredeu les galetes a sobre d'una reixeta. Son unes galetes molt bones per acompanyar un cafè de mitja tarda.
No us perdeu de fer una ullada a la llista de participants.