Per fer-la, parteixo de la massa de pasta de full quadrada que trobareu a qualsevol supermercat. La trobareu fresca o congelada, però el més important és que sigui quadrada. Cal fixar-s'hi, perquè si trieu la pasta de full rodona no us anirà gens bé.
Per fer-la:
- 500g de massa de pasta de full (fresca o congelada)
- 250g de llardons
- 60g de pinyons
- 100g de sucre blanc
- 1 ou batut amb un pessic de sal
Piquem els llardons ben fins (o segons el gust), si pot ser amb una picadora elèctrica, sinó haurem de fer-ho amb la ma de morter.
Estenem la meitat de la pasta de full, la cobrim amb dues terceres parts dels llardons i la tapem amb la resta de la massa. Aplanem la massa amb el corro, però sense passar-nos. Es tracta que els llardons es posin dins.
Ara hi afegim la resta dels llardons, però només a la part central. Imagineu que dividim la coca en tres parts, doncs els llardons a la part del mig. Pleguem la massa en tres parts com si fos una carta i l'aplanem bé amb el corró deixant-la aproximadament d'un centímetre de gruix.
Ara tallem les vores amb un ganivet per deixar-la ben quadrada i podem decorar el canto de la coca prement amb la punta d'una forquilla. Pintem la coca amb l'ou batut, hi repartim els pinyons i la cobrim amb una bona capa de sucre.
Enfornarem damunt d'una safata amb paper de forn uns 20 minuts a 220º. Quan la traiem del forn, la deixarem refredar damunt d'una reixeta.
Bona revetlla!