Per preparar la mantega pastissera només necessitem:
- 500g de mantega de bona qualitat.
- 500g de sucre.
- 200g d'aigua.
- 3 rovells d'ou.
Posem a batre els rovell d'ou i hi anem afegint poc a poc l'almívar que hem preparat, amb un raig petit però continu. Quan l'hi haguem avocat tot, farem batre a velocitat alta fins que agafi un aspecte esponjós i la temperatura hagi baixat. Cal que quedi una temperatura tèbia, que es pugui agafar el vol de la barreja amb les mans sense notar-lo massa calent.
Ara anirem tirant la mantega a bocins. Aproximadament 12-15 bocins és una bona mida. Esperarem que s'integri un tros de mantega abans de tirar-hi el següent. Farem batre fins que la barreja prengui.
Es pot fer servir immediatament o desar-la a la nevera. Per fer-la servir l'haurem de treure de la nevera unes hores abans, que torni a quedar ben cremosa i fàcil de treballar.
Si volem canviar-li el color i afegir-hi gust de xocolata, només caldrà fondre una mica de xocolata i afegir-la a la mantega quan aquesta ja estigui llesta. No cap posar-hi gaire xocolata, però això ho deixo al vostre gust,.
Per muntar una mona o un pastís només cal obrir el pa de pessic pel mig (aquí teniu la nostra recepta), posar-hi una o dues capes de mantega, tapar-lo i cobrir-lo tot de mantega. Podem guarnir el lateral amb fideus de xocolata o crocant d'ametlla. També podem cobrir tot el pastís amb fines làmines d'ametlla torrada. Només cal deixar volar la imaginació!