Coca de iogurt

Aquest mes, a memòries d'una cuinera, ens proposen de fer una coca de iogurt. A mi m'ha fet pensar de seguida en moments d'infància quan a casa en fèiem per berenar. Algunes vegades la menjàvem acompanyada d'una presa de xocolata, altres amb un got de llet. Sigui com sigui, qualsevol excusa era bona per menjar aquesta deliciosa coca.


La recepta és força senzilla de fer. Només cal barrejar els ingredients, deixar reposar una estona i enfornar. Si la tasteu, segur que la repetireu. Només us cal:
  • 200g de farina
  • 200g de sucre blanc
  • 20g d'ametlla molta
  • 1 iogurt de llimona (125g) de La Fageda.
  • 60ml d'oli de gira-sol
  • 3 ous M
  • ½ culleradeta de sal
  • 1½ culleradetes de llevat químic
  • 1 culleradeta d'extracte de vainilla
Per decorar també necessitareu:
  • 20g de pinyons
  • Sucre per espolsar per sobre
Posem els ous i el sucre en un bol i batrem fort durant uns 5 minuts; fins que tinguin un aspecte esponjós. Ara incorporem el iogurt, l'oli i l'extracte de vainilla; un a un remenant fins que s'incorpori i la barreja quedi homogènia. Finalment hi afegim la farina, l'ametlla, el llevat i la sal en un parell o tres de tongades. Anem remenant fins que s'incorpori totalment.

Deixem reposar la barreja uns 30 minuts a la nevera. Podem deixar-li fins a una hora o dues sense problemes. Mentrestant escalfem el forn a 180º.

Ara ja només queda abocar la massa dins del motlle, espolsar-hi una mica de sucre pel damunt i hi repartim els pinyons.

Enfornem uns 30 minuts a 180 graus. Deixem refredar abans de menjar-la. Aquesta coca es conserva força bé durant tres o quatre dies. Això si us dura, és clar!