Però ara que tot just hem passat les festes, volia fer un plat que, tot i tenir una bona varietat d'hortalisses fos lleuger, i evitar el fregit tot el possible. Així que vaig preparar una versió de ratatolha al forn amb filets de gall dindi.
Ingredients
- 1 albergínia.
- 1 carbassó.
- 1 pebrot vermell.
- 1 pebrot verd.
- 3 tomàquets madurs.
- 1 pastanaga petita.
- 1 manat de ceba tendra.
- 1 manat d'alls tendres.
- 500g de pit d'indiot fileteja (també podeu fer servir pollastre).
- Herbes de Provença.
- Un molinet de barreja de cinc pebres.
Tot i que aquestes són les hortalisses que jo vaig fer servir, podeu fer una combinació al vostre gust, traient i posant allò que més us agradi. Les herbes de Provença les trobareu a qualsevol supermercat, a la secció d'espècies, però us recomano que intenteu agafar-ne unes de qualitat.
Jo he fet la recepta per a 4 persones, depenent si la feu servir com a primer plat o principal. Es conserva bé a la nevera durant uns dies, així que si en feu de més, no cal patir.
Piquem la pastanaga i 5 o 6 alls tendres i els reservem. La resta d'hortalisses, la tallem a rodanxes; ens calen dotze rodanxes de cada una de les hortalisses. També tallem el pit d'indiot en dotze talls, d’una mida semblant a les rodanxes d'albergínia.
Salpebrem les hortalisses i el pit d'indiot i ho adobem tot amb les herbes de Provença. Siguem generosos, aquestes herbes són les que donen al plat el seu gust i aroma. Penseu que no farem servir cap altre condiment.
Anem agafant una rodanxa de cada hortalissa, i les ajuntem com si féssim una pila. Jo acostumo a començar per l'albergínia, hi poso l'indiot al damunt, i segueixo amb el pebrot vermell, el carbassó, el pebrot verd, tomàquet i la ceba. Posem cada un d'aquests grupets a la safata del forn, gaire bé verticals.
Quan la safata sigui plena, hi escamparem per sobre els bocins de pastanaga i els alls tendres i un raig d'oli d'oliva verge extra. Tampoc ens passem amb l'oli, es tracta de que el plat sigui lleuger!
Ara ja només queda posar-ho dins del forn, que haurem escalfat a 200º, durant uns 30 minuts, servir i menjar.