Aixà que mentre tornava a casa, anava pensant en la millor manera de preparar unes magdalenes de nous. I vaig pensar en fer alguna cosa que recordés el pa de nous que faig de tant en tant. En van sortir unes magdalenes bonÃssimes que a casa han agradat molt. Us hi animeu?
Ingredients
- 150g de farina blanca.
- 50g de farina de civada.
- 150g de sucre morè.
- 120ml oli d'oliva suau.
- 80ml de llet sencera.
- 3 ous M
- ½ culleradeta de sal.
- 1½ culleradetes de llevat quÃmic.
- 100g de nous pelades.
Preparació
En un vol, batre els ous amb el sucre i la sal. Fer-ho fins que la barreja sigui ben homogènia i es vegi lleugerament cremosa. A banda, barrejar les farines i el llevat i incorporar-los als ous en dues vegades. Quan la massa ja torni a ser homogènia, afegir-hi l'oli i la llet i batre a alta velocitat un parell de minuts.
Reservem unes nous per decorar i piquem la resta amb la ma de morter. Les incorporem a la massa, removem de forma enèrgica, la tapem i la reservem a la nevera una hora aproximadament.
Traiem la massa de la nevera, li fem una remenada i la repartim als motlles (els omplirem fins als 3/4). La decorem amb les nous que em reservat i enfornem a 200º uns 18-20 minuts aproximadament, fins que les magdalenes agafin color.
En treure-les del forn, deixeu-les refredar damunt d’una reixeta i mengeu-les quan siguin fredes. Gaudireu de l'intens sabor de la civada i la nou.
Bon profit!