Magdalenes de nous amb farina de civada

Dissabte passat varem pujar al mercat de Vic. Després de fer un tomb i alguna compra, varem passar per un carreró on hi havia una botiga que tenia una safata de nous pelades com mai les he vist. Quin goig que feien!

Així que mentre tornava a casa, anava pensant en la millor manera de preparar unes magdalenes de nous. I vaig pensar en fer alguna cosa que recordés el pa de nous que faig de tant en tant. En van sortir unes magdalenes boníssimes que a casa han agradat molt. Us hi animeu?


Ingredients
  • 150g de farina blanca.
  • 50g de farina de civada.
  • 150g de sucre morè.
  • 120ml oli d'oliva suau.
  • 80ml de llet sencera.
  • 3 ous M
  • ½ culleradeta de sal.
  • 1½ culleradetes de llevat químic.
  • 100g de nous pelades.
Us animo a experimentar canviant les proporcions entre la farina blanca i la farina de civada. D'aquesta manera trobareu l'equilibri al vostre gust.

Preparació

En un vol, batre els ous amb el sucre i la sal. Fer-ho fins que la barreja sigui ben homogènia i es vegi lleugerament cremosa. A banda, barrejar les farines i el llevat i incorporar-los als ous en dues vegades. Quan la massa ja torni a ser homogènia, afegir-hi l'oli i la llet i  batre a alta velocitat un parell de minuts.

Reservem unes nous per decorar i piquem la resta amb la ma de morter. Les incorporem a la massa, removem de forma enèrgica, la tapem i la reservem a la nevera una hora aproximadament.

Traiem la massa de la nevera, li fem una remenada i la repartim als motlles (els omplirem fins als 3/4). La decorem amb les nous que em reservat i enfornem a 200º uns 18-20 minuts aproximadament, fins que les magdalenes agafin color.

En treure-les del forn, deixeu-les refredar damunt d’una reixeta i mengeu-les quan siguin fredes. Gaudireu de l'intens sabor de la civada i la nou.

Bon profit!