La magdalena clàssica, la de tota la vida, es caracteritza pels seus ingredients bàsics, que són farina, sucre, ou, llet i oli. En aquest cas he canviat la llet per nata, cosa que fa les magdalenes més esponjoses i més saboroses.
Per fer 12 magdalenes:
- 200g de farina blanca.
- 150g de sucre blanc.
- 120g d’oli de gira-sol.
- 70ml de nata líquida per muntar.
- 3 ous M.
- 1½ culleradetes llevat químic.
- ½ culleradeta de canyella.
- ½ pell de llimona ratllada.
- ½ culleradeta de sal.
Quan parlo de culleradetes, sempre em refereixo a una cullereta de les que es fan servir per mesurar i que equival a 5ml en volum (vindria a ser un a cullereta de postres).
Preparació
En un bol cal batre els ous amb el sucre. Fer-ho fins que la barreja sigui ben homogènia. Afegir la sal, la llimona i la canyella i seguir remenant. Un cop ben incorporat, afegir-hi la farina tamisada junt amb el llevat i batre fins que la massa torni a ser homogènia. Afegir la nata i l'oli i remenar un moment a velocitat forta.
Ara cal repartir la massa als motlles (els omplirem fins a unes 3/4 parts). Hi espolsem una mica de sucre al damunt i enfornem a 220º durant 15 minuts aproximadament, fins que les magdalenes és siguin rosses. En treure-les del forn, deixeu-les refredar damunt d’una reixeta i mengeu-les quan siguin fredes, si és que podeu esperar-vos!
Acompanyades amb xocolata o sucades a la llet són boníssimes!