A Retalls de Cuina també hem volgut participar i ho fem amb aquesta senzilla i econòmica recepta. La recepta és una variant dels cigrons a la catalana, i consisteix en un saborós plat de cigrons en sofregit de tomàquet. La recepta és per a dues persones.
Per fer el sofregit:
- 3 tomàquets madurs (220grams aprox). També es pot fer servir mig pot de tomàquet triturat.
- 1 ceba (180 grams aprox)
- 2 dents d’all
- un pessic de sal
- 1 culleradeta de pebre vermell dolç (o una cullaredeta de sucre)
- Oli d'oliva
Quan la ceba hagi agafat color hi afegirem el tomàquet ratllat o triturat. I deixarem que faci xup-xup a foc suau. A mig coure hi afegirem el pessic de sal i la culleradeta de pebre vermell (o de sucre); això mata l'acidesa del tomàquet i dóna un toc molt agradable al sofregit.
Deixem acabar de coure a foc suau i reservem. La textura final ha de ser similar a la d’una melmelada.
Per preparar el plat:
- 1 pot de cigrons cuits
- 1 raig de vi blanc (opcional)
- Un pessic de pebre negre molt.
Hi afegim el sofregit que tenim preparat i barregem bé. Cal que tot plegat quedi ben barrejat i deixar que s'escalfi per igual. Saltejar un minut.
Hi afegim l'aigua dels cigrons i el raig de vi blanc. Coure a foc suau fins que l’aigua hagi evaporat. Apaguem el foc, hi afegim el pessic de pebre negre i remenem una mica. Deixeu reposar un parell de minuts abans de servir.