Pastís de carbassó

Aquest va ser un dels meus primers pastissos salats, i el que he fet més vegades. És molt fàcil de fer, només es tracta de barrejar els ingredients. L'únic risc, que siguis un perill amb un ganivet a la mà, com és el meu cas. A banda d'això, només has d'elegir un pernil o gall dindi de qualitat, ja que serà el gust predominant del pastís. La recepta la vaig trobar al blog “Bocados de cielo”, i com soc principiant, l'he feta tal qual.

Ingredients:

  • 350 grams de carbassó
  • 150 grams de ceba
  • 4 ous
  • 60 ml d’oli d’oliva verge extra
  • 160 grams de farina
  • 1 cullaradeta de cafè de llevat
  • 200 grams de pernil dolç, encara que jo he fet servir gall dindi que m´agrada més
  • 100 grams de formatge ratllat emmental
  • sal, pebre i si voleu, nou moscada

Preparació:

Enceneu el forn, dalt i baix, a 175º

Talleu en trossos petits el carbassó, la ceba i el gall dindi i barregeu tot plegat.


Per una altra banda, bateu els ous amb l'oli, i salpebreu.  Afegiu després, poc a poc, la farina i remeneu fins que aquesta quedi ben integrada. Aleshores afegiu el carbassó, la ceba i gall dindi. Barregeu-ho tot. No patiu si us sembla que heu fet curt d'ous, ja que no ha de quedar gens líquid. Per últim afegiu el formatge ratllat.

Aboqueu el preparat dintre d'un motlle allargat, ben greixat. Si no voleu patir, feu servir paper vegetal per embolicar primer el motlle i enforneu durant 30-35 minuts.


Us aconsello que prepareu el pastís d'un dia per altra, guanya molt. Podeu menjar-lo fred o bé escalfar-lo una mica abans de servir-lo. Per últim, tingueu en compte que és un plat força saludable, ja que el carbassó i la ceba no van sofregits, i la quantitat de farina i oli és petita si tenim en compte que surten bé 5-6 racions. Atipa força!