Els ingredients que necessiteu són els següents:
- 220 grams de farina
- 200 grams de mantega pomada
- 150 grams de xocolata per fondre
- 100 grams de sucre
- 3 ous mitjans
- 1 sobre de llevat químic
- Si feu xocolata calenta, necessitareu a més:
- 200 grams de xocolata per fondre
- 200 grams de nata per muntar
- 100 grams de mantega
Separeu les clares d'ou i reserveu-les a la nevera fins que les feu servir. Foneu la xocolata al microones, escalfant-la pocs segons, remenant-la, i tornant-la a escalfar fins que es desfaci.
Barregeu la mantega pomada amb el sucre i quan estigui el sucre ben integrat afegiu els rovells d'ou, fins fer una massa homogènia; incorporeu després la xocolata fosa i, per últim, tamiseu la farina i el llevat i aneu-lo incorporant poc a poc a la massa.
Munteu les clares a punt de neu i afegiu-les poc a poc a la massa, amb moviments suaus i envolvents per que no perdin massa volum.
Aboqueu la massa en un motlle rodó prèviament greixat amb mantega i cacau en pols i enforneu 30 minuts.
Per la xocolata calenta, podeu posar els tres ingredients en un recipient apte pel microones. Aneu-lo escalfant pocs segons cada vegada, a temperatura mitja, remenant- lo força per que s'integrin bé tots els ingredients fins que quedi una crema sense grumolls. Prepareu-la just abans de servir el bescuit.
I aquí teniu el primer intent de decoració amb glassa… continuarem practicant.