Bescuit de xocolata amb xocolata calenta

Quan t'agrada cuinar acabes tenint un recull de receptes a les que recorres quan tens convidats, perquè són fàcils de fer, sempre surten bé i solen agradar a tothom. A casa, una d'aquestes receptes és el bescuit de xocolata; fàcil de fer, sempre surt bé i agrada especialment als addictes a la xocolata si el servim amb xocolata calenta per sobre. Si, a més, el servim amb gelat de vainilla, l'èxit serà total!.


Els ingredients que necessiteu són els següents:
  • 220 grams de farina
  • 200 grams de mantega pomada
  • 150 grams de xocolata per fondre
  • 100 grams de sucre
  • 3 ous mitjans
  • 1 sobre de llevat químic
  • Si feu xocolata calenta, necessitareu a més:
  • 200 grams de xocolata per fondre
  • 200 grams de nata per muntar
  • 100 grams de mantega
Enceneu el forn a 180º.

Separeu les clares d'ou i reserveu-les a la nevera fins que les feu servir. Foneu la xocolata al microones, escalfant-la pocs segons, remenant-la, i tornant-la a escalfar fins que es desfaci.

Barregeu la mantega pomada amb el sucre i quan estigui el sucre ben integrat afegiu els rovells d'ou, fins fer una massa homogènia; incorporeu després la xocolata fosa i, per últim, tamiseu la farina i el llevat i aneu-lo incorporant poc a poc a la massa.

Munteu les clares a punt de neu i afegiu-les poc a poc a la massa, amb moviments suaus i envolvents per que no perdin massa volum.

Aboqueu la massa en un motlle rodó prèviament greixat amb mantega i cacau en pols i enforneu 30 minuts.

Per la xocolata calenta, podeu posar els tres ingredients en un recipient apte pel microones. Aneu-lo escalfant pocs segons cada vegada, a temperatura mitja, remenant- lo força per que s'integrin bé tots els ingredients fins que quedi una crema sense grumolls. Prepareu-la just abans de servir el bescuit.


I aquí teniu el primer intent de decoració amb glassa… continuarem practicant.