Ingredients per unes dotze magdalenes, amb alguna petita variació de la recepta original:
- 140 grams d'ou (2-3 ous)
- 175 grams de sucre morè
- 225 grams de carbassa cuita al forn*
- 60 ml de llet vegetal o desnatada
- 220 ml d'oli de girasol
- 210 grams de farina integral
- 7 grams d'impulsor quÃmic Royal
- un pessic de sal
- 1 culleradeta de canyella en pols
- 1/2 cullereta de gingebre mòlt
- un pessic de comÃ
- llavors per decorar, opcionals
Posem en un bol els ous i el sucre i amb una batedora de varetes mesclem els ingredients durant cinc minuts a velocitat mà xima. Incorporem la llet i l'oli i continuem batent a velocitat lenta durant dos minuts més. Mesclem en un altre bol els ingredients secs: la farina, l'impulsor quÃmic, la sal i les espècies i després els barregem amb els ingredients lÃquids. Per últim, afegim la carbassa cuita. Una vegada ben integrats tots els ingredients, tapem el bol amb film transparent i el guardem al frigorÃfic, mÃnim 30 minuts, encara que és millor tenir-lo tota la nit.
Al dia següent encenem el forn a 250º, a dalt i a baix, i quan arribi a la temperatura adequada, omplim els motlles de magdalenes fins a 3/4 parts de la seva capacitat, amb l'ajuda d'una mà niga pastissera o bé amb una cullera per repartir gelat. Abans de ficar els motlles al forn, decorem la massa amb llavors o bé amb força sucre blanc. Posem els motlles dintre del forn, baixant la temperatura a 240º, durant uns 15 minuts. Abans de treure les magdalenes del forn, punxem alguna amb una broqueta o escuradents per comprovar que la massa estigui cuita -la broqueta ha de sortir neta-. Deixem refredar les magdalenes abans de menjar-les.
Per saber com fer el puré de carbassa, podeu fer una ullada a la recepta de rosquilles de carbassa.