Púding de sardines i pebrots del piquillo

Fa unes setmanes vaig trobar el llibre de La cuina de peix blau i el bacallà, de La Magrana, un recull de receptes que, durant els últims deu anys, s'han presentat al concurs de cuina que els Fòssils Blaus, de la Colla del Blaus, organitzen per la Festa Major de Granollers. Vaig fullejar el llibre i em va agradar la varietat de receptes que hi havia, fàcils de fer i amb ingredients habituals. I és que tot sovint venen de gust les receptes de tota la vida, les de la mare o la iaia, les que no fallen mai, com aquest púding de sardines i pebrots escalivats que jo he substituït pels del piquillo, que era els que tenia a casa.


Ingredients:
  • 6 ous mitjans
  • 1 llauna petita de sardines en oli vegetal
  • 4-6 pebrots del piquillo en conserva (la recepta original pórta un pebrot escalivat)
  • 200 ml de nata líquida per cuinar
  • 1 pessic de sal
  • pebre negre mòlt

Encenem el forn, dalt i baix, a 180º.

En un bol batem els ous amb la nata líquida. A continuació afegim les sardines escorregudes i esmicolades i els pebrots del piquillo tallats ben petits. Afegim un pessic i sal i una mica de pebre negre mòlt i aboquem la mescla dins d'un motlle de plumcake folrat amb paper de forn. Fiquem el motlle al forn uns 40 minuts, encara que el temps dependrà també del tipus de motlle que fem servir. Abans de treure'l del forn, punxem el púding amb un escuradents i comprovem que aquest surti net. Desemmotllem quan s'hagi refredat el púding.

Traurem el púding del frigorífic uns minuts abans de servir-lo i l'acompanyarem amb una mica d'amanida.

Recepta original de la Maria Isabel Santos Oliver.