El pastís de xocolata definitiu

Senzillament no tinc paraules! La foto ho diu tot i encara es queda curta! És el pastís de xocolata definitiu....no crec que hi hagi cap més pastís de xocolata al món que sigui tan bo!!



No obstant, i per confirmar que no estic equivocada, continuaré buscant receptes de pastissos de xocolata, no sigui que en algun lloc encara hi hagi un pastís que pugui superar aquest pecaminós i addictiu pastís de xocolata. La recepta és d'un dels primers blogs que vaig descobrir quan em vaig ficar pels móns del blogs de cuina,  Aliter Dulcia. Si no l'heu visitat mai, ja feu tard, perquè les seves receptes sempre surten bé i estan redactades amb molt sentit de l'humor, de manera que només llegint-les ja passes una bona estona. 

El pastís és molt ràpid de fer i no cal esperar a que es refredi, tebi és boníssim.

Ingredients pel bescuit:
  • 200 grams de xocolata per fondre
  • 100 ml de llet semidesnatada
  • 180 grams de mantega
  • 180 grams de sucre
  • 180 grams d'ametlla mòlta
  • 50 grams de farina
  • 5 ous mitjans
Ingredients pel xarop i la cobertura:
  • 25 grams de sucre
  • 3 cullerades de Cointreau
  • 50 ml d'aigua
  • 60 grams de melmelada d'albercoc
Ingredients per la cobertura:
  • 200 grams de xocolata per fondre
  • 25 grams de sucre
  • 75ml d'aigua
Encenem el forn, dalt i baix, a 175º.

Desfem en una cassola a foc fluix la xocolata, la llet i la mantega. Mentre deixem que es refredi una mica, muntem les clares a punt de neu (millor si posem el bol amb les clares i les varetes al frigorífic una estona abans, perquè així les clares es munten més ràpid).

En un bol mesclem els rovells amb el sucre -jo això ho he fet amb la batedora de varetes, la resta, a ma-. A continuació afegim l'ametlla mòlta, la farina, la xocolata desfeta i per últim les clares poc a poc- No cal batre molt els ingredients, només just per que s'integrin. Aboquem la mescla en un motlle de 20cm, prèviament greixat, i enfornem un 35 minuts. Abans de treure'l del forn, punxem amb un escuradents i si no surt net tapem el bescuit amb paper d'alumini i el deixem 5-10 minuts més, depenent de cada forn.

Traiem el bescuit del forn i deixem que es refredi una mica. Si ha pujat molt el bescuit el podem tallar amb una lira per que ens quedi ben pla de dalt, abans de posar-hi el xarop i la melmelada. Per preparar el xarop, posem en una cassola petita el licor, l'aigua i el sucre i ho fem bullir un parell de minuts. Deixem que es refredi una mica abans de pintar el bescuit. Després posem la melmelada uns segons al microones per que es torni una mica líquida, i pintem amb ella la part superior del bescuit. 

Un parell d'hores abans de servir el pastís, en un altre cassó posem els 25 grams de sucre amb els 75 ml d'aigua i el fem bullir. Retirem el cassó del foc i afegim la xocolata a trossos i la mesclem amb una espàtula fins que aconseguim una crema fina sense grumolls. Aboquem per sobre el bescuit la xocolata fosa i amb una espàtula marquem unes ones sobre la xocolata per donar textura a la capa superior del pastís. A casa no he ficat el pastís al frigorífic per que no s'emblanquinés la xocolata.