Buscant idees per Pinterest, vaig trobar aquests zoodles de carbassó amb gambes, lleugers i ideals per aquell dia que et ve de gust sopar quelcom diferent a un tall a la planxa o una amanida, però sense gaire calories.
Ingredients per a dues persones:
- 1 carbassó gran
- un parell d'alls
- 200 grams aprox. de gambes
- un gotet petit de vi blanc
- mitja llimona
- oli d'oliva verge extra
- julivert picat
- sal i barreja de pebres
Rentem bé el carbassó, l'eixuguem i el ratllem.
En un wok o paella, enrossim els alls tallats ben petits, amb una mica d'oli d'oliva, vigilant que no es cremin per, a continuació, afegir les gambes pelades; les saltegem una mica i afegim el suc de la llimona i un rajolí de vi blanc i deixem que evapori el vi -vigileu de no fer massa les gambes, just que canviïn de color-. Afegim les espirals de carbassó -talleu-les amb unes tisores si surten massa llargues-i les saltegem un parell de minuts; afegim el julivert picat, una mica de sal i el pebre mòlt, remenem bé i servir immediatament.