Com sempre, he fet una ullada a Pinterest buscant idees i he trobat una recepta molt senzilla de fer i que he trobat deliciosa: unes espirals de carbassó acompanyades de ceba cuinada a l'estil de la sopa de ceba a la francesa (French Onion Zoodle Bake del blog Climbing Grier Mountain), que he fet al meu estil. Per fer la recepta, també podem tallar el carbassó en juliana o en rodanxes fines.
Ingredients per a dos persones:
- un o dos carbassons, depenent de la seva mida
- 1 ceba gran
- 1 culleradeta de sucre
- 1 culleradeta de farigola
- un got petit de brou vegetal
- 2 culleradetes de salsa Worcestershire (Perrins)
- formatge ratllat emmental
- oli d'oliva verge extra
- sal i pebre blanc mòlt
Primer tallem ben petita la ceba i la cuinem a foc suau en una paella amb una mica d'oli d'oliva, vigilant que no es cremi; quan estigui una mica transparent afegim el sucre, la farigola i salsa Worcestershire, barregem bé tots els ingredients i continuem cuinant la ceba fins que agafi un color fosc per, a continuació, afegir-li el brou vegetal fins cobrir la ceba; deixarem que el brou redueixi, perquè no volem un plat caldós; per últim, afegirem el carbassó tallat en espiral -o bé en juliana o rodanxes fines- i el mesclarem amb la ceba a la paella, mantenint el foc suau, un parell de minuts. Repartim les espirals en dos plats o bé en una safata, els cobrim amb formatge ratllat i el gratinem fins que el formatge estigui daurat. Servim tan bon punt es refredi una mica.